Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 12/03/2020

Ως Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης απαιτούμε την πλήρη υγειονομική διασφάλιση του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού και ειδικά όλων των υπηρετούντων Αστυνομικών σε κάθε Υπηρεσία του Νομού Θεσσαλονίκης, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στη δημόσια υγεία με τον ιό COVID – 19. Ως συνδικαλιστικός φορέας – συνδυασμός στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, δηλώνουμε ότι και πάλι ο Έλληνας Αστυνομικός «βάζει πλάτη» σε όλα και οπουδήποτε χρειαστεί, παντού πανελλαδικά, αλλά απαιτείται, πλέον, η Συντεταγμένη Πολιτεία να στηρίζει έμπρακτα περισσότερο όλους μας, ιδιαίτερα στην απαρατήρητη υλικοτεχνική υποδομή, από κάθε πλευρά και άποψη.

Ειδικότερα θα πρέπει άμεσα η ηγεσία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υγιεινής όλων μας, εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης:
– Σε κάθε Υπηρεσία να τοποθετηθούν υγρά αντισηπτικά, κάτι που τώρα δεν υπάρχει.
– Να γίνει άμεσα απολύμανση σε όλες τις Υπηρεσίες και ειδικά στα κρατητήρια και στους χώρους που στεγάζονται τα γραφεία των αξιωματικών υπηρεσίας και γενικότερα όπου προσέρχονται πολίτες (γραφεία διαβατηρίων, έκδοση ταυτοτήτων και οποιονδήποτε εγγράφων, επικυρώσεις εγγράφων κλπ).
– Να προμηθευτούν όλοι ανεξαιρέτως οι Αστυνομικοί με γάντια, προσωπική ιατρική μάσκα, προσωπικό αντισηπτικό και σε όλα τα απαραίτητα ιατρικά είδη.
– Να γίνει βιολογικός καθαρισμός σε όλα τα υπηρεσιακά περιπολικά οχήματα και να καθαριστούν εξωτερικά και εσωτερικά ολα ανεξαιρέτως τα υπηρεσιακά οχήματα (περιπολικά, δίκυκλες μοτ/τες, λεωφορεία, μεταγωγικά κλπ).
– Να τηρηθούν γενικότερα όλες οι ισχύουσες διατάξεις του π.δ. 45/2008 «Περί Υγιεινής και Ασφάλειας των Αστυνομικών», πολλές εκ των οποίων, δυστυχώς, εδώ και δώδεκα έτη από το 2008 που εκδόθηκε δεν τηρήθηκαν ουδέποτε.

Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2020
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis