Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:16 | 09/11/2018

Η Ρωσική Εθνοφρουρά (Ρασγκβάρντια – Росгвардия) υιοθέτησε το κράνος Tor που αναπτύχθηκε από την εταιρεία NPP KIASS, όπως δήλωσε πηγή προερχόμενη απο την αμυντική βιομηχανία στο TASS κατά την διεθνή αμυντική έκθεση Interpolitex 2018 που πραγματοποιείται από 23 ώς 26 Οκτωβρίου στην Μόσχα. Ο όγκος της παραγγελίας δεν προσδιορίστηκε.

[custom:google-ads]

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται οτι το κράνος Tor προστατεύει το κεφάλι του στρατιώτη έναντι των πυρομαχικών 9X18 (57-N-181S και 56-A-126) του αυτόματου πιστολιού Stechkin APS. “Το κράνος παρέχει επίσης 50% πιθανότητα προστασίας της κεφαλής από θραύσματα 1g/6mm που πετάνε με ταχύτητα άνω των 500m/s,” δήλωσε η πηγή. Το κράνος Tor μπορεί να παραδοθεί σε τρεις διαμορφώσεις, ήτοι, τη βασική, με μερική προστασία και με πλήρη προστασία ώτων. “Το βάρος του κράνους ποικίλει μεταξύ 1,42kg και 1,78kg, ενώ το τετραγωνικό προστασίας κυμαίνεται μεταξύ 10 τετραγωνικών δεκατόμετρων (sq dm) και 13,5 sq dm,” δήλωσε η πηγή.

Το κράνος Tor ειναι συμβατό με τα προστατευτικά γυαλιά Kondor που αναπτύχθηκαν απο την NPP KIASS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το PHLSTER Flex μπορείς να φέρεις μια ολόκληρη εξάρτηση κεκαλυμμένα

Το τεμάχιο ζυγίζει 45gr και παρέχει πιθανότητα προστασίας έναντι ατσάλινων σφαιρών 1g/6mm που πετανε με ταχύτητα 230 m/s. “Τα γυαλιά Kondor διαθέτουν τρεις ανταλλάξιμους φακούς, ήτοι τους διαφανείς, φιμέ και κίτρινους. Διαθέτουν προστασία από χαράξεις και από τη διάβρωση.”

Η NPP KIASS έχει επίσης αναπτύξει το κράνος Tor-DP, μια ελαφρύτερη έκδοση του Tor. “Το κράνος Tor-DP προορίζεται για τους αναρριχητές. Παρέχει 50% πιθανότητα προστασίας έναντι μικρών θραυσμάτων που πετούν με ταχύτητα 250m/s,” δήλωσε η πηγή. Σύμφωνα με αυτόν, το Tor-DP ζυγίζει περίπου 1kg και εχει τετραγωνικό προστασίας 10-11.5 sq dm (ανάλογα με το μέγεθος).

Στην έκθεση Interpolitex 2018, η NPP KIASS παρουσιάζει επίσης την αντι-θρασμαυτική μονοκόμματη προστασία.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Πηγή:  proelasi.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis