Το επερχόμενο SUV της Ferrari στα χέρια των Carabinieri

ΦΩΤΟ
Το επερχόμενο SUV της Ferrari στα χέρια των Carabinieri

Η σχέση μεταξύ της FCA και της ιταλικής αστυνομίας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο χάρη στην πρόσφατη συνεισφορά του Jeep Wrangler. Ο Sergio Marchionne το παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα – και φυσικά, αρκετοί δημοσιογράφοι στην εκδήλωση ρώτησαν εάν η Ferrari θα γίνει επίσης μέρος της δύναμης, ακολουθώντας ότι έκανε η Lamborghini με την κρατική αστυνομία.

 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Marchionne δεν απέκλεισε τη δυνατότητα, λέγοντας ότι η Ferrari και οι Carabinieri θα μπορούσαν να συνεργαστούν για πρώτη φορά με το επερχόμενο SUV. «Πήγα στη Ferrari σήμερα το πρωί και το είδα», δήλωσε ο Marchionne, σημειώνοντας πως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν το δούμε στο δρόμο.

Η σχέση μεταξύ της FCA και της Ιταλικής αστυνομίας είναι στενή, επομένως τα σχόλια του Marchionne δεν έγιναν όλα στο προσκήνιο. «Με αυτό το πνεύμα, ψηφιακά σχηματίσαμε το όραμά μας για το SUV της Ferrari στα χρώματα της Ιταλικής αστυνομίας- το οποίο φαίνεται υπέροχο», πρόσθεσε.

Ο Marchionne θα εγκαταλείψει την FCA το 2019, αλλά θα παραμείνει υπεύθυνος στο Maranello.

Αυτό σημαίνει ότι είναι στη διάθεσή του να αποφασίσει εάν θα τοποθετήσει την αστυνομική στολή στο νέο όχημα της Ferrari. Ένα μοντέλο που – σύμφωνα με τον Marchionne – “θα είναι Ferrari από κάθε άποψη”. Κάτω από το καπό θα μπορούσε να αναπνέει ο θρυλικός V12, ή κάποιος biturbo V8 από την 488 GTB και την Portofino. Μην αποκλείσετε επίσης μια υβριδική επιλογή.

“Θα χρειαζόταν μια Ferrari”. Αυτή ήταν η απάντηση του Armando Spatafora στον Angelo Vicari, διοικητής της αστυνομίας στη δεκαετία του 1960, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να καταπολεμηθούν οι εγκληματίες της Ρώμης, εξοπλισμένοι με ισχυρά αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δυο Ferrari 250 GTE με κινητήρα V12 3.0 λίτρων συνόδευσαν αστυνομικές αποστολές, φτάνοντας ταχύτητες 230 km/h.

Ferrari-suv-carabinieri-tsiro-530

Μέχρι σήμερα, αυτή ήταν η μόνη Ferrari που προσέφερε τις υπηρεσίες της στην ιταλική αστυνομία. Έκτοτε, τα αυτοκίνητα του Maranello δεν φορούσαν τη συγκεκριμένη στολή, αλλά η FCA συνέχισε τη σχέση της με την Αστυνομία και ιδιαίτερα με τους Carabinieri. Οι τελευταίοι διαθέτουν σήμερα μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στο γκαράζ τους, πλαισιωμένη από ένα άλλο supercar: τη Lotus Evora. Ποιος ξέρει, μια μέρα όλοι ίσως πρέπει να ευθυγραμμιστούν πίσω από το νέο SUV της Ferrari.

Πηγή: newsauto.gr