Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:54 | 15/09/2015

Η υπόθεση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Μισισιπή στις ΗΠΑ. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου δολοφόνησε τη σύντροφό του κι έναν συνάδελφό του πριν αυτοκτονήσει για να μη συλληφθεί.

Δολοφόνος είναι ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Delta State, Σάνον Λαμπ και θύματά του ο συνάδελφός του Ίθαν Σμιθ, επίκουρος καθηγητής αμερικανικής ιστορίας στο ίδιο πανεπιστήμιο και η 41χρονι Έιμι Πρέντις, η σύντροφός του.

Ο 45χρονος Λαμπ συζούσε με την Πρέντις στην πόλη Γκοτιέ που απέχει 480 χιλιόμετρα από το πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν.

Η απόσταση δεν τον σταμάτησε από το να γυρίσει στο σπίτι, το πρωί της Δευτέρας, να σκοτώσει τη σύντροφό του και στη συνέχεια να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο και με δυο σφαίρες στο κεφάλι να δολοφονήσει και τον 39χρονο συνάδελφό του.
 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Λαμπ σκότωσε την Πρέντις στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας και στη συνέχεια, αφού πρώτα ειδοποίησε την αστυνομία για το θάνατο της 41χρονης γυναίκας, ταξίδεψε 480 χιλιόμετρα και στις 10:45 έφτασε στο πανεπιστήμιο και σκότωσε τον 39χρονο Σμιθ, πατέρα τριών παιδιών.

Ως κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία εμφανίζεται το ερωτικό τρίγωνο. Ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Fox News ανέφεραν ότι ίσως ο Λαμπ να πίστευε πως η Πρέντις είχε δεσμό με τον Σμιθ.
 

Ο Λαμπ έφυγε από το Γκοτιέ, όπου έμενε με τη σύντροφό του από τον περασμένο Ιούνιο, με ένα πράσινο SUV. Το ίδιο αυτοκίνητο εθεάθη και στο χώρο του πανεπιστημίου όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε πως υπάρχει ένοπλος και έχουν ακουστεί πυροβολισμοί.

Ο 45χρονος καθηγητής, που σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook είχε γεννηθεί στη Γερμανία και ήταν πατέρας δυο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, εντοπίστηκε από την αστυνομία σε ένα φανάρι, όταν σταμάτησε στο κόκκινο. Τον καταδίωξε αλλά την ώρα που τον είχαν περιορίσει και ετοιμάζονταν να τον συλλάβουν, ο 45χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis