Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 24/02/2021

Ο κ.Πέτσας ζήτησε να συναντήσει τον συγκεκριμένο Εβρίτη αστυνομικό, ο οποίος κατά τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου ενεργώντας με φοβερή αυταπάρνηση, κατάφερε και εκκένωσε 11 σπίτια στο Μικρό Δέρειο όπου υπηρετεί και έσωσε έτσι την ζωή σε πάνω από 20 ηλικιωμένους κατοίκους, αφού στη συνέχεια πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά. Κάποιους από αυτούς μάλιστα τους απομάκρυνε με το… ζόρι, γιατί αρνιούνταν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και αν παρέμεναν θα είχαν πνιγεί μια και λόγω ηλικίας δεν ήταν εύκολο να αντιδράσουν.

 

Ο Χρήστος Τσιαμίτας ενεργώντας όμως με αυτοθυσία και ψυχραιμία, έχοντας και την βοήθεια του Αντιδημάρχου Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά, την στιγμή που οι ενισχύσεις και τα συνεργεία που έφταναν από το Σουφλί δεν μπορούσαν να πλησιάσουν επειδή από το πολύ νερό η περιοχή στο Μικρό Δέρειο είχε… κοπεί στα δύο, οδήγησε τους κατοίκους σε ασφαλές μέρος και έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ο Στέλιος Πέτσας εκτός από τα δικά του συγχαρητήρια όταν τον συνάντησε στο γραφείο του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου, του μετέφερε και αυτά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης. “Θέλω να σας μεταφέρω το ευχαριστώ της Πολιτείας και εκ μέρους του Πρωθυπουργού, για την αυταπάρνηση που δείξατε και το γεγονός ότι σώσατε ανθρώπινες ζωές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης”, του είπε.

Ο Χρήστος Τσιαμίτας που είναι από το Σουφλί απάντησε: “Ευχαριστώ πολύ. Κάναμε το καθήκον μας όλοι αι αν χρειαστεί πάλι θα το κάνουμε”.

ΠΕΤΣΑΣ: “Είμαι σίγουρος γι’ αυτό και νομίζω ότι το εισπράττουν όλοι οι πολίτες εδώ, αναγνωρίζοντας το δικό σας έργο. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουμε όλοι μαζί και να φέρουμε στο τέλος αποτέλεσμα”.

Πηγή:  evros-news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis