Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:28 | 02/12/2018

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση των αναδρομικών μέχρι τελευταία στιγμή. Το βράδυ της Παρασκευής στο ΥΕΘΑ σήμανε συναγερμός, όταν ενημερώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών για την φορολόγηση των αναδρομικών που προβλεπόταν με βάση το νόμο. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο 50% των αναδρομικών που είχε καταβληθεί ,είχε φορολογηθεί με 35%! Ποσοστό πολύ μεγάλο.

Αν τα αναδρομικά που θα δοθούν τώρα φορολογούνταν με 35% θα υπήρχε μεγάλο θέμα, αφού τα ποσά που θα δοθούν τώρα είναι πολύ υψηλότερα απ΄ αυτά που είχαν δοθεί το 2014 και δίνονται και εφάπαξ.

[custom:google-ads]

Οι οικονομικοί του ΥΠΕΘΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ότι αν “πάμε με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη φορολόγηση του 35%”.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά από συνεργασία που είχε με τους “τσάρους” των οικονομικών του ΥΠΕΘΑ, ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών ότι το θέμα θα λυθεί με τροπολογία που καταθέτει ο ίδιος.

Μ΄ αυτό το τρόπο τα αναδρομικά θα αντιμετωπιστούν ως “ειδικό εισόδημα” και θα φορολογηθούν με 20%, αλλά όχι στις φετεινές δηλώσεις.

Τελευταίο ερώτημα που απασχολεί τους στρατιωτικούς είναι αν θα προλάβει το σύστημα να ανταποκριθεί και να δώσει τα αναδρομικά στις 14 Δεκεμβρίου, όπως έχει διαρρεύσει. Η απάντηση που δίνουν πηγές του ΥΠΕΘΑ είναι πως ναι, γιατί η σχετική προετοιμασία είχε γίνει από την ανακοίνωση πρωθυπουργού και ΥΕΘΑ από τη Θεσσαλονίκη.

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis