Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 03/10/2015

Τους πυροσβέστες που φέτος το καλοκαίρι με αυτοθυσία και φιλότιμο ρίχθηκαν στη μάχη για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από τις πυρκαγιές, τίμησε το Ινστιτούτο «Πλάτων» κάνοντας την παρθενική του εκδήλωση στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Ινστιτούτου (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), γνωστός γυναικολόγος Νίκος Οικονομόπουλος απένειμε τιμητικές πλακέτες στο διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, Νικόλαο Ρουμελιώτη και στο διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών Γιάννη Πετρούτσο και στα πρόσωπά τους αναγνώρισαν το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν όλοι οι πυροσβέστες καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαιτέρως κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Οικονομόπουλος συνοδευόμενος από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Εταιρείας Βιβή Λουκοπούλου και την υπεύθυνη γραφείου Νανά Παπλά – Οικονομοπούλου επισκέφθηκε αρχικά χθες το πρωί τα γραφεία της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας και του 1ουΠυροσβεστικού Σταθμού Πατρών.
Κατά τις συναντήσεις που είχε τόσο με τους διοικητές των υπηρεσιών, Νικόλαο Ρουμελιώτη και Ιωάννη Πετρούτσο, τους ενημέρωσε για τους σκοπούς και τη φιλοσοφία του Ινστιτούτου, το οποίο φιλοδοξούν να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη κάνοντας πράξη τις αρχές του Πλάτωνα.

«Ξεκινάμε την παρθενική μας εκδήλωση βραβεύοντας τους πυροσβέστες, μια ομάδα συνανθρώπων μας που δίνουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν ζωές και περιουσίες την ώρα που οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές. Σε ένδειξη εκτίμησης για την σημαντική προσφορά τους και το έργο τους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απονέμουμε αυτήν την πλακέτα στους πυροσβέστες που με αυτοθυσία και φιλότιμο προσφέρουν στην κοινωνία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονομόπουλος, κατά τη διάρκεια της σεμνής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαϊας.

«Δίνουμε μεγάλο αγώνα, με δυσκολίες, αντιξοότητες και κινδύνους, χειμώνα-καλοκαίρι για να επιτελέσουμε την αποστολή μας απέναντι στην κοινωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης και ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους όλων των πυροσβεστών που υπηρετούν στο νομό Αχαΐας τον κ. Οικονομόπουλο για την πρωτοβουλία και τα καλά του λόγου.

Σημείωσε ότι το σύνολο των πυροσβεστών με υπερβάλλοντα ζήλο, με αυτοθυσία, με αγάπη για το Σώμα και για τον συμπολίτη, προσφέρει στην κοινωνία. Ο κ. Πετρούτσος από την πλευρά του εκτός από τις ευχαριστίες είπε χαρακτηριστικά: «Μας τιμάει αυτή σας η πρωτοβουλία και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, όλες τις ώρες του 24ωρου και τις 365 μέρες του χρόνου, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για να επιτελέσουμε το καθήκον μας».

Υπογράμμισε ότι οι συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε προσωπικό και σε μέσα, αλλά οι πυροσβέστες έχουν ψυχή και με φιλότιμο δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό για τον συνάνθρωπο. Παράλληλα, ο κ. Οικονομόπουλος προσέφερε στους πυροσβέστες της πρώτης γραμμής ένα συμβολικό δώρο, ένα ισοθερμικό δοχείο νερού, το οποίο θα το φέρουν μαζί τους στην ώρα της κατάσβεσης των πυρκαγιών, καθώς επίσης γλυκίσματα.

«Είναι μόνον η αρχή, θα συνεχίσουμε με πράξεις και όχι με λόγια για να ανταμείψουμε το φιλότιμο των Ελλήνων και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», κατέληξε ο κ. Οικονομόπουλος. Ο ίδιος συνεχάρη έναν προς έναν τους πυροσβέστες, άκουσε τις αγωνίες τους για τις ελλείψεις και τους έσφιξε το χέρι καλώντας τους να συνεχίσουν το έργο τους και ο ίδιος εισέπραξε τον ενθουσιασμό και τις ευχαριστίες όλων.

 

http://www.patrasevents.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis