Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 27/05/2017

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του είναι υπεύθυνοι για την χθεσινή αιματηρή επίθεση κατά των λεωφορείων που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των τζιχαντιστών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση της χώρας η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου από την πλευρά της συνεχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων εντός θυλάκων των τζιχαντιστών.

Εκπρόσωποι των Κοπτών ανέφεραν ότι στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν και πολλά παιδιά καθώς σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι στους δημοσιογράφους επρόκειτο για μια εκδρομή με προορισμό το μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, που βρίσκεται στην έρημο, περίπου 220 χλμ νοτίως του Καΐρου.

 
Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα
 
Σημειώνεται πως από το αιματοκύλισμα έχασαν τη ζωή τους 28 άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμα 25 τα οποία επέβαιναν σε δύο λεωφορεία.
 

Το ακριβές σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση
 

 

Το ακριβές σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση

Αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μίλησαν στο αραβικό δίκτυο είπαν ότι την επίθεση πραγματοποίησαν οκτώ μασκοφόροι που φορούσαν στολές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βράδυ της 24ης Μαΐου η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο».

«Η πρεσβεία γνωρίζει μια δυνητική απειλή, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της οργάνωσης Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδηλώνει κάποια απροσδιόριστη δράση αυτό το βράδυ» αναφερόταν στη δήλωση.


Συγκλονιστικές εικόνες από το αιματοκύλισμα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
 

Συγκλονιστικές εικόνες από το αιματοκύλισμα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που χριστιανοί κόπτες της Αιγύπτου μπήκαν στο στόχαστρο ενόπλων

Συγκεκριμένα την Κυριακή των Βαΐων του περασμένου Απριλίου, οπότε σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε επίσης το Ισλαμικό Κράτος.

Τότε από την έκρηξη της βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου σκοτώθηκαν 29 χριστιανοί κόπτες, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 ενώ μόλις λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και σε προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια και σκοτώθηκαν 18 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis