Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:10 | 16/11/2018

Όλοι οι απόστρατοι στο δρόμο μαζί με τους άλλους συνταξιούχους στις 20 Νοέμβρη 2018.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, την Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018 ώρα 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με τη μαζική μας συμμετοχή να δώσουμε απάντηση στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να απαντήσουμε στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας με το νέο κύκλο των αιτήσεων, των ενστάσεων και των αγωγών για τις περικοπές των επιδομάτων και των επικουρικών συντάξεων που νομικά έχουν κριθεί ήδη αντισυνταγματικές.

Τίποτε δεν μας χαρίστηκε. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μας δώσει κάποια ψίχουλα από όσα μας έχουν λεηλατήσει τόσα χρόνια, κάτω από τη συνεχή πίεση του αγώνα των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Αν μάλιστα όλοι οι απόστρατοι που καταθέτουν αιτήσεις και ενστάσεις, έπαιρναν μέρος και στους διεκδικητικούς αγώνες των συνταξιούχων, τα αποτελέσματα θα ήταν θετικότερα.

Απορρίπτουμε το αφήγημα της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης και τον εφησυχασμό που καλλιεργεί ότι μόνο με τις διοικητικές και νομικές διαδικασίες θα δικαιωθούμε.

Δεν πιστεύουμε στην προπαγάνδα που καλλιεργεί μαζί με τα ΜΜΕ και τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία. Γνωρίζουμε καλά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει την αντιλαϊκή πολιτική που έχει συμφωνήσει με τους ξένους τοκογλύφους στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Μόνο οι μαζικοί διεκδικητικοί αγώνες μπορούν να την αναγκάσουν να μας επιστρέψει όσα δικαιούμαστε.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποδώσει άμεσα και χωρίς αιτήσεις και αγωγές όσα ακόμη μας παρακρατεί αυθαίρετα, δηλαδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το δώρο αδείας, τις εισφορές αλληλεγγύης, τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και να εφαρμόσει όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων και ιδίως αυτές που κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και καλούν στην επαναφορά τους στα επίπεδα της 31-7-2018.

Η μη απόδοσή τους αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ –ΠΑ.ΣΟ.Κ, που χαρατσώνουν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους για να δημιουργούν τα πλεονάσματα που δίνουν στην πλουτοκρατία.

Ζητούμε την αύξηση των συντάξεων και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου-λαιμητόμου ’’Κατρούγκαλου’’.

Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης µε την "προσωπική διαφορά" στις συντάξεις.

Να αποδοθούν οι συντάξεις χηρείας, το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο.

Διεκδικούμε δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Όλοι οι απόστρατοι μαζί με τους συνταξιούχους στο δρόμο του αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια για εμάς τους ίδιους και την οικογένειά μας, το λαό μας.

Είμαστε απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι της ζωής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis