Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:10 | 29/02/2016


Μυστήριο είναι για τα στελέχη των διωκτικών αρχών πώς η γυναίκα-μέλος του Επαναστατικού Αγώνα εξαφανίστηκε με χαρακτηριστική άνεση, χωρίς να καταδιωχθεί, ενώ κουβαλούσε και τη βαλίτσα της - πιθανόν και με άλλα όπλα -  που είχε μαζί της στο ελικόπτερο. Ο πιλότος στη συνέχεια έφυγε και προσγειώθηκε σε άλλο σημείο, στο «Καντήλι» στο όρος Πατέρα, για να ηρεμήσει, να αναλογιστεί όσα συνέβησαν. Στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του, στο αεροδρόμιο Μεγάρων, οπότε και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Τότε μάλιστα δεν είχε γίνει αντιληπτό σε ποια φυλακή θα κατευθυνόταν το ελικόπτερο, γι' αυτό σήμανε συναγερμός σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της Νότιας Ελλάδας.
 


Τι έγινε και τι αναμένεται
Γιατί ο πιλότος δεν ειδοποίησε αμέσως

Οπως αποκαλύπτεται, την προηγούμενη Κυριακή χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να εντοπίσει την Πόλα Ρούπα. Ο 55χρονος πιλότος του ελικοπτέρου και πρώην αστυνομικός μετά τη φυγή της στην περιοχή των Ερυθρών προσγειώθηκε στη θέση Καντήλι στο όρος Πατέρα προκειμένου «να συνέλθει από το σοκ» ύστερα από τη συμπλοκή αλλά και τις απειλές που φέρεται να εκτόξευσε εναντίον του το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο πιλότος καθυστέρησε ίσως και λόγω προβλημάτων σε έγγραφα της πτήσης του ελικοπτέρου. Πληροφορίες από άτομα του προσωπικού περιβάλλοντός του αναφέρουν ότι «έζησε μια πολύ σοκαριστική εμπειρία».

Τελικώς η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε με καθυστέρηση δύο ωρών και όταν η δραστήρια φυγάς είχε γίνει ξανά άφαντη. Οι διωκτικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της Ρούπα, η οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αθήνα. Πιστεύουν ότι αρωγός της είναι ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας από τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο αλλά και πιθανόν συνεργοί του καταζητουμένου Βασίλη Παλαιοκώστα.

Θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η συνεργός Μαζιώτη θα εμφανισθεί με νέο κείμενο με το οποίο θα επιχειρήσει να μεταφέρει την άποψή της για το συμβάν και ίσως να προχωρήσει σε«υποτιμητικά ή επιθετικά σχόλια» για τον πιλότο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπενθύμιζαν ότι και στις αρχές του 2014 είχαν πληροφορίες για φυγή καταδίκων με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, αλλά τελικά προέκυψε η «μεγάλη φυγή» του Χριστόδουλου Ξηρού και το περσινό σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη του σωφρονιστικού καταστήματος.
 




ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν πληροφορίες ότι το ελικόπτερο θα έπαιρνε ενόπλους από την περιοχή του Παρνασσού ή της Πάρνηθας που ενδεχομένως να «αντικαθιστούσαν» την Πόλα Ρούπα. Και αυτό διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «εκτός του ότι δεν θα αρκούσαν τα καύσιμα του ελικοπτέρου για τέτοιες αλλαγές πορείας, δύο επιπλέον άτομα στο ελικόπτερο θα μείωναν τον αριθμό όσων θα πετούσαν προς την ελευθερία από τις φυλακές Κορυδαλλού».

Το εγχείρημα απόδρασης θεωρείται ότι είναι αντιγραφή σχεδίου που είχε βρεθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2013 σε USB στο διαμέρισμα που είχαν ενοικιάσει κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες» στην οδό Καρπενησιώτη στα Τουρκοβούνια. Υπήρχε πλήρες σχέδιο απόδρασης φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας» με χρήση εξαθέσιου ελικοπτέρου που θα απογειωνόταν από τον Παρνασσό, με ολόκληρο σχεδιασμό για το πώς θα φανεί «πειστική» η ενοικίαση του ελικοπτέρου. Μάλιστα μέρος του εγχειρήματος είχε βασισθεί σε υποδείξεις αντιεξουσιαστή που παλαιότερα πήγαινε για σκι οικογενειακώς στην Αράχοβα.

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis