Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 01/08/2019

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα προκάλεσε έντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία απέστειλε κατεπείγον έγγραφο για έκτακτα μέτρα ασφάλειας και επιτήρηση των αντιεξουσιαστών.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ άλλων αφορούν την εντατικοποίηση των μέτρων και την επιτήρηση χώρων συγκέντρωσης ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

[custom:google-ads]

Το κατεπείγον έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.

«Παρακαλούμε, όπως, από λήψεως της παρούσης και ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης επικαιρότητας εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα και ανελλιπούς επιτήρησης των ευρισκόμενων στην περιοχή αρμοδιότητάς σας χώρων συναθροίσεων ατόμων που πρόσκεινται στον αναρχικό – ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο (στέκια) καταλήψεων κ.α. με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή από τις διατιθέμενες για το σκοπό αυτό αστυνομικές δυνάμεις.

Εφίσταται ιδιαιτέρα η προσοχή για την αποφυγή έκνομων ενεργειών από άτομα που δραστηριοποιούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο μεταξύ άλλων και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών κτιρίων/εγκαταστάσεων και οχημάτων, ενώ προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού να εκδηλωθεί και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο, το οποίο θα συμβάλλει στην επαύξηση του βαθμού ασφάλειας.

Στους αστυνομικούς που διατίθενται για την υλοποίηση του μέτρου της ανελλιπούς επιτήρησης να δοθούν οι δέουσες εντολές και οδηγίες περί του τρόπου εκτέλεσης της αποστολής τους για την ανάγκη να ευρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας τους καθώς και την υποχρέωσής του να αναφέρουν άμεσα κάθε περιστατικό που υποπίπτει στην αντίληψή τους (συναθροιζόμενα άτομα, καταδρομικές επιθέσεις, παρεμβάσεις, πρόκληση φθορών, μετακινήσεις ομάδα κα.)».

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δύο συλλήψεις στα επεισόδια για Κορκονέα στα Εξάρχεια - Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis