Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 09/12/2014

 

Η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεπέρασε το 12% ,μετά από τις ανακοινώσεις για την έναρξη της διαδικασίας νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πτώση χαρακτηρίστηκε όχι άδικα ως κραχ! Ήταν η μεγαλύτερη πτώση από το 1987. 

Πολλά θα ζήσουμε,θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε την προσεχή περίοδο της “πολιτικής αναταραχής”. Αυτό που δεν μπορεί να αντέξει η χώρα ,ούτε γι΄ αστείο είναι ένα “κραχ στην Άμυνα”. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει οι “πολιτικοί μονομάχοι” με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν ότι σ΄ αυτό τον τομέα η κρατική μηχανή δεν θα κάνει ούτε λεπτό “κράττει”,αλλά θα είναι διαρκώς στο “πρόσω ολοταχώς”. 

Τους τελευταίους μήνες της θητείας Αβραμόπουλου αρκετά πράγματα μπήκαν σε μια σειρά. Ορισμένα σημαντικά θέματα δρομολογήθηκαν . Δεν είναι αρκετά. Χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν και γρήγορα. Η πολιτική αντιπαράθεση που αναμένεται σκληρή δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη .

Το λέμε γιατί ακόμη και πριν από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, είχαν αρχίσει να διατυπώνονται …γκρίνιες για τα αυτονόητα. Βουλευτής αριστερών πεποιθήσεων,ανεξάρτητος πλέον με καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή, εξέφρασε την απορία του γιατί πρέπει τώρα να προμηθευτούμε βλήματα για τα πανάκριβα ,ολοκαίνουργια αλλά …άοπλα Leopard!Μαζί με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές μάλιστα έκανε την απορία του …ερώτηση στην Βουλή. Δεν γνωρίζουμε τι θα του απαντήσει η πολιτική ηγεσία αλλά ο ίδιος κι όσοι συνυπέγραψαν την ερώτηση αποδεικνύουν απλά με πόση προχειρότητα και πόσο ανεύθυνα αντιμετωπίζονται τα θέματα της Εθνικής Άμυνας. 

Το επόμενο δίμηνο -τουλάχιστον- η χώρα θα βρίσκεται σε κλίμα “πολιτικής έξαρσης”. Ακόμη κι αν παρά τα προγνωστικά εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή τα “πολιτικά πνεύματα” δεν αναμένεται να ηρεμήσουν. Γι΄ αυτό και η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να καταλάβει ότι οι ευθύνες που αναλαμβάνει για να κρατά σε …επαφή με την πραγματικότητα τους πολιτικούς της προϊσταμένους είναι πολύ μεγαλύτερες. Απαλλαγμένοι έστω και πρόσκαιρα από το άγχος των αλλαγών οι Αρχηγοί θα πρέπει να έχουν την διαρκή αγωνία να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα προς επίλυση ,να μην τα υποβαθμίζουν και τα υποτιμούν προς χάριν της “ηρεμίας των πολιτικών προϊσταμένων”. Οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν σε τέτοιες περιόδους πολιτικής αβεβαιότητας μας είναι γνωστοί . Και γι΄ αυτό το λόγο δεν θα γίνει δεκτή η οποιαδήποτε δικαιολογία, αν κάτι πάει στραβά.

Το “κραχ” στο Χρηματιστήριο μπορούμε και να τ΄ αντέξουμε. Το “κραχ” στην Άμυνα της χώρας όμως όχι.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis