Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:08 | 10/08/2015

Πολλοί είναι οι ξένοι που έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ISIS αλλά υπάρχουν και κάποιοι ξένοι που πολεμούν εναντίον τους.

Ο 53χρονος Τζιμ Άθερτον είναι ένας από αυτούς. Ο πρώην φορτηγατζής που είναι πατέρας τριών παιδιών και παππούς δύο εγγονών  εγκατέλειψε το σπίτι του για να πολεμήσει τον ISIS στο Ιράκ.

Για να το καταφέρει αυτό πούλησε το αυτοκίνητό του, δύο μηχανές και μία βάρκα για να χρηματοδοτήσει την αποστολή του καθώς θέλει τα εγγόνια του να είναι περήφανα για αυτόν.

Γιος πρώην στρατιώτη ο Άθερτον λέει ότι ένιωσε ότι πρέπει να πάει να πολεμήσει τον Ισλαμικό Στρατό επειδή ο  αδελφός του Σιν πέθανε πολεμώντας στο Ιράκ το 2006  και παρά το γεγονός ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή το 2007. Από τότε που έφτασε το Ιράκ πριν από τρεις μήνες έχει βρεθεί σε μάχη τέσσερις φορές.

The son of a former soldier, Mr Atherton said he felt compelled to go out and fight ISIS militants after his brother Sean died while fighting in Iraq in 2006. He is pictured while working on patrol near Dohuk in Iraq

Πρόσφατα ο 53χρονος γύρισε στη Βρετανία για να δει δικούς του και παρά τις παρακλήσεις τους να μην ξαναγυρίσει στο Ιράκ, επέστρεψε και δηλώνει έτοιμος ακόμη και να πεθάνει.

pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis