Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 15/02/2019

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για την ανίχνευση ναρκωτικών αποκτά το Ηράκλειο.

Εδώ και χρόνια το λιμεναρχείο Ηρακλείου δεν είχε σκύλο για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών και στις μεγάλες επιχειρήσεις του Λιμενικού σώματος ερχόταν ο σκύλος από τα Χανιά.

Μάλιστα πρόσφατα , το λαγωνικό του λιμενικού σώματος της Κρήτης, «η Μίσα» τραυματίστηκε στα πόδια, κατά την διάρκεια του ελέγχου στο ύποπτο πλοίο που εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές και βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αθερινόλακκου στην Σητεία.

 

[custom:google-ads]

Οι έρευνες στο πλοίο καθυστέρησαν λόγω του τραυματισμού της και το πλοίο μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο μέχρι να φτάσει από την Πάτρα στο Ηράκλειο άλλος υπηρεσιακός σκύλος.

Να σημειωθεί ότι το  σκυλί ανίχνευσης ναρκωτικών που υπήρχε στο Ηράκλειο μετά από μία περιπέτεια του λιμενικού – χειριστή, μεταφέρθηκε σε άλλο νησί και έτσι η Ανατολική Κρήτη είχε μείνει χωρίς υπηρεσιακό σκύλο.

Οι νέοι σκύλοι θα παραληφθούν στις αρχές Μαρτίου όποτε και θα ξεκινήσει η βασική εκπαίδευση συνοδών – χειριστών αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου Πλοίαρχο ΛΣ Σπυρίδων Ευαγγελίδη τον Μάρτιο εκτός από το Ηράκλειο, οι νέες ομάδες πρόκειται να ενισχύσουν την υφιστάμενη Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, τις νεοσυσταθείσες Π.Ο.Δι.Ν. Λιμενικών Αρχών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς επίσης το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, ανερχόμενες συνολικά σε 18 ομάδες Κ-9 σε όλη την Επικράτεια.

cretapost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis