Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 28/05/2015

Το λιμενικό σώμα όχι μόνο ως σώμα ασφαλείας στην υπηρεσία του πολίτη αλλά έχοντας κι έναν επιπλέον λόγο, βρίσκεται πάντα κοντά στο "Χαμόγελο του Παιδιού" . Η εθελοντική ομάδα έρευνα και διάσωσης που έχει συγκροτήσει το "χαμόγελο" με τη συμμετοχή των αρμόδιων κρατικών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα) 

καθώς και πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων (Ενδεικτικά: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), έχει ονομαστεί "Θανάσης Μακρής" στη μνήμη του 33 χρονου κελευστή Θανάση Μακρή που έφυγε από τη ζωή το 2013 και ήταν εθελοντής στο Χαμόγελο του παιδιού και από τους ιδρυτές της ομάδας διάσωσης. 



Ο Κελευστής Λ.Σ. Αθανάσιος Μακρής, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ως βοηθός Αξιωματικού Φυλακής στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στις 2 Ιανουαρίου 2013, τραυματίστηκε βαρύτατα από σφαίρα που προήλθε από εκπυρσοκρότηση όπλου συναδέλφου του. Για περίπου ένα μήνα έδωσε μάχη για τη ζωή του, ώσπου υπέκυψε στις 5 Φεβρουαρίου 2013. 

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, πραγματοποιήθηκε από “ Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Συνέντευξη Τύπου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α). 

Από πλευράς Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., παρέστησαν ο Διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος και απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Τμηματάρχης Δημόσιας Ασφάλειας της ΔΑΠΘΑΣ, καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας Συνδέσμων- Διασωστών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. 





Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων για το χρονικό διάστημα από 01/01/2014 έως και 30/04/2015 στη χώρα μας, οι περιπτώσεις συνδρομής εκ μέρους του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και διεθνή στοιχεία. 

Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου, στον εξωτερικό χώρο του ανωτέρω αθλητικού κέντρου, πραγματοποιήθηκε προσομοίωση της διαδικασίας εντοπισμού παιδιών που έχουν εξαφανιστεί. Στην άσκηση συμμετείχαν η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του οργανισμού, καθώς και διεθνώς πιστοποιημένα διασωστικά σκυλιά συνοδευόμενα από τους χειριστές τους. 


Διασωστικά οχήματα, μοτοσυκλέτες, τροχήλατες γεννήτριες, ομάδες σκύλων έρευνας, οχήματα από το Πυροσβεστικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ, αλλά και οχήματα και φουσκωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. βρέθηκαν εκεί, παρουσιάζοντας τα υλικοτεχνικά διασωστικά μέσα που θέτουν στη διάθεση των αναζητούμενων παιδιών.

limenikonews.blogspot.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis