Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:12 | 27/10/2019
Το μεγάλο ΟΧΙ, της 28ης Οκτωβρίου του 1940, αποτέλεσε, την αφορμή και την αρχή, μιας ιστορίας, που όλοι οι λαοί την αποκάλεσαν και όχι άδικα, "Ελληνικό  Έπος". 
 
Σημάδεψε, όχι μόνο την Ελληνική, αλλά και την παγκόσμια ιστορία,  επιβεβαιώνοντας  ταυτόχρονα, την απαράμιλλη αγάπη των Ελλήνων, προς την πατρίδα και την προσήλωσή τους, στην αδιαπραγμάτευτη αξία της ελευθερίας.
 
Ο Ελληνικός λαός,  την δεκαετία του 1940, δεν δίστασε να πολεμήσει,  το ναζισμό και το φασισμό, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς,  μέσα σε συνθήκες ανείπωτης φτώχειας και εξαθλίωσης.
 
Η επέτειος της 28ης του Οκτώβρη, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μίμησης και  μνήμης, της μεγάλης νίκης των λαών, ενάντια στο Ναζιστικό φασισμό, που οραματιζόταν μια νέα Ευρώπη, υπόδουλη και δειλή.
 
Αν και ο φασισμός εκείνης της εποχής ηττήθηκε, σήμερα ζούμε και βιώνουμε,  έναν άλλο, σύγχρονο φασισμό, που δεν επιβάλλεται με τανκς, αλλά με οικονομικές πιέσεις, με κυρώσεις και περικοπές, «κατακτώντας» λαούς, εξαθλιώνοντάς τους καθημερινά.
 
Το έπος του 1940, αποτέλεσε  την τελευταία μεγάλη εμπόλεμη συμπλοκή του Ελληνισμού, η πιο κοντινή σε εμάς, η οποία, θα πρέπει να συνεχίζει, να εμπνέει, να κινητοποιεί και να οδηγεί το λαό μας, οδηγώντας τον, σε νέες νίκες, σε νέα μεγάλα ΟΧΙ  που κάνουν  τον Ελληνισμό, να  ξεχωρίζει ως Έθνος, στο πέρασμα των αιώνων!
 
 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis