Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 13/02/2020

Ένα 4χρονο κοριτσάκι στο Griffin των Η.Π.Α., το οποίο βρισκόταν σε ένα κατάστημα με τη μητέρα του και ψώνιζαν, σήκωσε το κεφάλι του και είδε απέναντί της έναν αστυνομικό. Η αντίδραση της; Έτρεξε και τον αγκάλιασε στο πόδι!

Ο αστυνομικός Matthew Rhodes, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Griffin, ξαφνιάστηκε γιατί όταν είδε τη μικρή Kamiya Baker να τον πλησιάζει, αρχικά νόμιζε πως απλά πήγαινε στην τουαλέτα, που βρισκόταν πίσω του.

Τότε ο αστυφύλακας Rhodes έσκυψε και ανταπέδωσε την αγκαλιά στο κοριτσάκι, υπό το βλέμμα της συγκινημένης μητέρας της μικρής.

Το απίστευτο είναι πως οι υπόλοιποι μάρτυρες της σκηνής γύρισαν να κοιτάξουν τη μητέρα σαν να θέλουν να δουν την αντίδρασή της και η ίδια ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις: "Είναι όλα εντάξει, το κορίτσι μου λατρεύει τους αστυνομικούς!".

Η μικρή Kamiya είπε αμέσως μετά, πως ήθελε απλά να πει γεια στον φίλο της, γιατί η μαμά της της έχει εξηγήσει ότι οι αστυνομικοί είναι φίλοι της.

Αμέσως μετά ο αστυνομικός, συγκινημένος από την πράξη του κοριτσιού, ζήτησε από τη μητέρα και τη μικρή να περιμένουν και της έφερε δύο λουτρινα παιχνίδια από το αυτοκίνητό του.

"Απολαμβάνω τη δουλειά μου και χαίρομαι να ξυπνω κάθε μέρα, να φοράω τη στολή μου και να προσπαθώ να φέρνω χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων", ήταν η δήλωσή του.

Η ιστορία αυτή αποτελεί μάθημα προς μίμηση και για τα ελληνικά δεδομένα. Στην Ελλάδα του σήμερα που τείνουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με την εικόνα του κακού αστυνομικού που θα μας μαλώσει αν δεν είμαστε καλά παιδιά, πεποίθηση που καταλήγει με τα νέα παιδιά να αντιδρούν αρνητικά στη θέα των αστυνομικών, ακόμα και να τους πετάνε απρόκλητα πέτρες στα Εξάρχεια, απλά και μόνο γιατί το μίσος είναι κάτι που διδάσκεται, κανείς δεν γεννιέται με αυτό...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα ηχηρό μήνυμα για την υποστήριξη που χρειάζονται οι αστυνομικοί καθημερινά με αφορμή περιστατικό αυτοκτονίας αστυνομικού!


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis