Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:12 | 12/07/2019
Ένας βετεράνος αστυνομικός της Φιλαδέλφειας πυροβόλησε θανάσιμα τη σύζυγό του προτού στρέψει το υπηρεσιακό του όπλο και στον εαυτό του, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Τα πτώματα του 39χρονου αστυνομικού της Φιλαδέλφειας Jose Rodriguez και της 36χρονης συζύγου του, Ivelisse Rodriguez, ανακαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς της Φιλαδέλφειας στις 9:30 π.μ. τη Δευτέρα, ανέφερε η KYW.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εντοπίσουν τον εν λόγω αστυνομικό νωρίτερα εκείνη την ημέρα αφού δεν είχε εμφανιστεί για δουλειά, αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν.
 
Η πυροσβεστική υπηρεσία απάντησε αργότερα σε κλήση για έλεγχο της κατοικία του στο πάρκο Juniata αφού η 17χρονη κόρη του αστυνομικού δεν μπορούσε να βρει τους γονείς της.
 
Μετά την αναγκαστική τους είσοδο, οι πυροσβέστες βρήκαν τη γυναίκα του Jose Rodriguez νεκρή στην τραπεζαρία με τραύματα από πολλαπλούς πυροβολισμούς.
 
Το σώμα του αστυνομικού Jose Rodriguez βρισκόταν στο υπόγειο με ένα θανάσιμο τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι.
 
Η αστυνομία βρήκε επίσης ένα όπλο να βρίσκεται δίπλα στο σώμα του αστυνομικού, ανέφερε το WPVI.
 
Οι αρχές δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η δολοφονία-αυτοκτονία συνέβη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την KYW.
 
"Αυτή τη στιγμή υποθέτουμε, ακόμα κι αν είναι πολύ νωρίς στην έρευνα, ότι ο άνδρας, ο οποίος ήταν ενεργός αστυνομικός της Φιλαδέλφειας, πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα, που ήταν σύζυγός του, και στη συνέχεια κατέβηκε στο υπόγειο όπου κι έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του ", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας Sekou Kinebrew WHYY.
 
Οι γείτονες ανέφεραν ότι ο αστυνομικός Rodriguez και η σύζυγός του ήταν ένα καλό, ήσυχο ζευγάρι, αλλά ότι δεν ζούσαν μαζί για πολλά χρόνια.
Ο Επίτροπος Ross δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι αστυνομικοί να λαμβάνουν καθημερινά βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας.
 
"Κατά ειρωνεία, είχαμε περάσει κάποια μηνύματα μόλις την περασμένη εβδομάδα σχετικά με αυτό το θέμα ενθαρρύνοντας τους αστυνομικούς αν έχουν οποιαδήποτε ανησυχία για την ψυχική τους υγεία να αναζητούν βοήθεια και να μην ανησυχούν ότι στιγματίζονται".
 
«Αντιμετωπίζουμε μια επιδημία σε εθνικό επίπεδο με αυτοκτονίες εντός της αστυνομίας, αλλά ελπίζουμε ότι οι αστυνομικοί, καθώς και το πολιτικό προσωπικό θα αρχίζουν να παίρνουν την βοήθεια που χρειάζονται όποτε την χρειάζονται », πρόσθεσε ο Επίτροπος Ross, σύμφωνα με την KYW.
 
"Μια τελευταία δήλωση προς όλους τους αστυνομικούς: Πρέπει να αναζητάτε βοήθεια. Μην φοβάστε να το κάνετε".
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis