Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:51 | 25/05/2016

​Ας  δούμε το ιστορικό της υπόθεσης  με τα ειδικά μισθολόγια, για να καταλάβουμε … και να καταλάβουν ότι δεν ¨ τρώμε άχυρο ¨

Για 2η φορά με την  πρόσφατη απόφαση του  ΣτΕ ( την  1125/2016)   κρίνεται αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση των μισθών   των ένστολων ( ν. 4307/2014) , για όλο το διάστημα από 1-8-2012 έως και σήμερα  και ορίζονται ως νόμιμες αποδοχές εκείνες που ίσχυαν κατά την 31η-7-2012..

Η απόφαση αυτή του ανωτάτου δικαστηρίου ¨κολλά στον τοίχο ¨ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης , αφού , το ¨δείχνει ¨ να μη σέβεται εξαρχής τις αποφάσεις του και το Σύνταγμα .

Ακολουθεί αιφνιδιαστικά η γνωστή τροπολογία που επικαλούμενη «δημοσιονομική προσαρμογή », όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, «παγώνει» τη μισθολογική εξέλιξη  δικαστικών λειτουργών, στρατιωτικών, στα σώματα ασφαλείας κ.λπ Η ρύθμιση αυτή θα συνεπάγεται εξοικονόμηση δαπανών 118 εκατ. ευρώ τη διετία 2017 - 2018, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αναστολή.

« Αφού μου ζητάς, (εγώ που έχω και το μαχαίρι και το πεπόνι)  θα σου ζητήσω, για να μην αναγκαστώ να σου δώσω στην τελική»

Όμως έχουμε και τους ψήφους των εκατοντάδων χιλιάδων που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, αυτών, των οικογενειών τους και όσων επηρεάζουν….

Ο Υπουργό Εθνικής Άμυνας  λοιπόν και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, σπεύδει να διαβεβαιώσει  ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν πρόκειται να ψηφίσουν την υπόψη τροπολογία.

Συγκαλείτε έκτακτη σύσκεψη στο  Μέγαρο Μαξίμου στην οποία κλήθηκαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς και οι Αναπληρωτές Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ Πρωθυπουργός (που αναγνώρισε δημόσια την προσφορά στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας στην προσφυγική κρίση) ζήτησε από τους υπουργούς να καταθέσουν έως την επομένη  , προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων»…. έως τέλη του έτους.

Το θέμα της Ειδομένης, των «hot spot » και γενικά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ήταν και είναι ανοικτό … και μας ¨είχαν ανάγκη ¨.

¨Εδώ¨ οι συνδικαλιστές της αστυνομίας αντιλαμβάνονται την παγίδα, ότι δηλαδή, ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ θα βρεθούν από ¨τα δικά μας ¨ οικονομικά τελικά ….

Έτσι αναρωτιούνται:

«Πως, χωρίς ισοδύναμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια λιγότερα από τον προηγούμενο χρόνο για μισθολογικά και λειτουργικά έξοδα, θα μπορέσει να βρει χρήματα για την κάλυψη των μισθολογικών προαγωγών;;;».

Και για όσους ήδη κατάλαβαν, το βάρος πέφτει  πλέον στην ΑΝΑΔΙΑΡθΩΣΗ της Ελληνικής αστυνομίας, ήτοι, στην περαιτέρω εξοικονόμηση  δαπανών , λειτουργικών εξόδων κ.α

Μια αναδιάρθρωση που τελεί υπό τεράστια πίεση πλέον, δεδομένο που συνεπάγεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ κίνδυνο να μετατρέψει την Ελληνική αστυνομίας σε ένα αναποτελεσματικό, ανεπαρκές,  ατελές  και ¨παραμορφωμένο ¨ΣΥΣΤΗΜΑ αστυνόμευσης.

Σε ένα παραμορφωμένο μοντέλο που μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών, θα οδηγηθεί σε εσωστρέφεια, θα χάσει το κύρος του και θα περιθωριοποιηθεί ¨εκδημοκρατιζόμενο ¨

Καλούμε τον κ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να ενστερνιστεί τα ανωτέρω και να εισηγηθεί ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ έτσι, την Αναζήτηση ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ  από άλλες πηγές.

Είναι αδύνατον υπό την πίεση αυτή η μοναδική λύση  για την εύρεση ισοδυνάμων  (μέσα από την αναδιάρθρωση πλέον ) να οδηγήσει σε μια εύστοχη αναδιάρθρωση υπέρ της κοινωνίας και του αστυνομικού σώματος.

Ο κανόνας είναι ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΣ !!

Δεν παίζουμε με την  εσωτερική ασφάλεια.

Δεν παίζουμε με την έννομη τάξη

Δεν παίζουμε  με την κοινωνική συνοχή

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis