Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:29 | 03/03/2015

Αύριο θα συνεχιστεί η απολογία, ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού για την υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που φέρεται να είχε «στρατηγείο» τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Π. Βλαστός, που φέρεται, κατά τη δικογραφία, να ήταν στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος μαζί με τους Ιω. Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε εκρήξεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, εκβίασης κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αποδέχθηκε τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέα Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη με τη συνεργασία άλλων ποινικών, από τις φυλακές Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2013. Μαλιστα, ο Βλαστός φαίνεται να είπε στους ανακριτές πως η επίθεση έγινε «απλώς για εκφοβισμό».

Φέρεται επίσης να αρνήθηκε την επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Η απολογία του, που σήμερα διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι.

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis