Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:05 | 30/06/2015

Συντονισμένη επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες αστυνομικές δυνάμεις των χωρών της Ε.Ε. προχωρώντας σε περισσότερες από 500 συλλήψεις και κατάσχοντας πάνω από 2,8 τόνους κοκαΐνης καθώς και εκατοντάδες οχήματα.

Οπως ανακοίνωσε χθες το ευρωπαϊκό γραφείο της Europol, οι αστυνομίες των 28 χωρών της Ε.Ε. και άλλων χωρών πραγματοποίησαν τις επιχειρήσεις αυτές σε 260 σημεία από τις 4 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο της Επιχείρησης "Blue Amber" (Μπλε κεχριμπάρι). Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα τελωνεία κατέσχεσαν 390 οχήματα και σχεδόν 1.300 τόνους κλεμμένου μετάλλου, καθώς και 110 κιλά ηρωίνης, πρόσθεσε η Europol.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις είχαν στόχο τα λαθρεμπόρια που διεξάγονται μέσω εμπορευματοκιβωτίων, ενώ οι διακινητές των ναρκωτικών μεταβαίνουν στην Ευρώπη αεροπορικώς από τη Νότια Αμερική, καθώς και την "καθημερινή" αποστολή πακέτων με ναρκωτικά από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

"Οι τρόποι απόκρυψης (του αντικειμένου του λαθρεμπορίου) ποικίλουν σημαντικά, από την απόκρυψη της κοκαΐνης μέσα σε ρούχα και σόλες παπουτσιών έως την απόκρυψη ηρωίνης μέσα σε ιατρικά εργαλεία", διευκρίνισε η Europol. Η ανακοίνωση καταλήγει στο ότι η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη πολλών διακινητών ανθρώπων και στην ανακάλυψη καταφυγίου για παράτυπους μετανάστες στην Ουγγαρία.

http://www.avgi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis