Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:15 | 02/12/2019

Τα πυροβόλα όπλα έρχονται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη, από τα μικροσκοπικά compact πιστόλια και περίστροφα έως τα γιγαντιαία μακριά τυφέκια οι κάννες των οποίων ξεπερνούν το μέτρο.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές παραλλαγές στους εσωτερικούς μηχανισμούς των όπλων, η πλειονότητα των πυροβόλων μπορεί να μοιραστεί σε λίγες κατηγορίες που γενικά μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία σχεδιασμού και μηχανικής στην καρδιά του όπλου.

[custom:google-ads]

Ωστόσο μόλις δείτε ένα KRISS Vector, αμέσως, θα καταλάβετε ότι αυτό το όπλο έχει κάτι ξεχωριστό - και οι αλλαγές δεν περιορίζονται στην εμφάνιση…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όταν η Heckler & Koch κοίταξε στα ίσια την Glock



Το Vector γεννήθηκε το 2006 και σχεδιάστηκε από τον αμερικανικό βραχίονα του Ελβετού παραγωγού KRISS Group.

Το Vector αμφισβητεί τον τρόπο λειτουργίας των ημι-και πλήρως αυτόματων πυροβόλων όπλων, και χαρακτηρίζεται ως ο πρώτος μεγάλος επανασχεδιασμός από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο πολυβόλο το Maximπριν από περίπου 120 χρόνια.


Αυτό που κάνει το Vector ξεχωριστό είναι ο μηχανισμός του κλείστρου.

Τα συμβατικά πυροβόλα χρησιμοποιούν σχέδια ευθείας γραμμής τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την επαναφορά της ανάκρουσης πίσω στον σκοπευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνεση και επιχειρησιακή αρτιότητα - Αυτό προσφέρουν τα γάντια Mechanix T/S Element Covert LG

Με κάθε τράβηγμα της σκανδάλης, το όπλο εκτοξεύει το βλήμα καθώς τα αέρια ωθούν το κλείστρο γρήγορα προς τα πίσω συμπιέζοντας το επανατατικό ελατήριο το οποίο βρίσκει πρακτικά αντίσταση στον ώμο του σκοπευτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο του ρύγχους και μια σημαντική ποσότητα αισθητής ανάκρουσης.

Το Vector, ωστόσο, ανακατευθύνει την ενέργεια της έκρηξης προς τα κάτω και μακριά από τον σκοπευτή, μειώνοντας την αισθητή ανάκρουση και την άνοδο του ρύγχους. Το κλείστρο του Vector αντί να μετακινείται αποκλειστικά προς τα πίσω, πιέζει τον μηχανισμό του ελατηρίου αρχικά προς τα κάτω ενώ όταν τερματίσει την διαθέσιμη διαδρομή ακολουθεί την πορεία του μηχανισμού του ελατηρίου διαγράφοντας ένα τόξο και οδηγώντας την ανάκρουση προς το έδαφος.

Ο περιγραφόμενος μηχανισμός είναι κρυμμένος μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πλαίσιο μεταξύ της λαβής του όπλου και της γεμιστήρας.

Για μέγιστη συμβατότητα, τα Vector χρησιμοποιούν γεμιστήρες τύπου Glock.
 

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Vector, ακόμη και με επέκταση κάννης και το πτυσσόμενο κοντάκιο, είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και ελαφρύ πυροβόλο όπλο, το καθιστούν ιδανική επιλογή για επιχειρησιακή χρήση σε κλειστούς χώρους και κοντινές αποστάσεις

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis