Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:31 | 15/02/2017

Το νεο ειδικό μισθολόγιο δεν «καίει» μόνο τα Σώματα Ασφαλείας που βγαίνουν στον δρόμο αλλά και τους στρατιωτικούς.

Ήδη στελέχη απο την πρώτη Ένωση δηλώνουν  «παρών»

Στις 22 Φεβρουαρίου οι δρόμοι θα γεμίσουν απο στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που δεν χάνουν την αγωνιστική ελπίδα τους και διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους βγαίνοντας στο δρόμο.

Στελέχη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού ζητούν απο την κυβέρνηση να εφαρμόσει όχι στο γενικά ορατό μέλλον αλλά τώρα τις δεσμεύσεις της.

Στο πλευρό των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας θα βρεθούν όμως και στρατιωτικοί. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) ανακοίνωσε πως το βροντερό παρών των μελών της πρέπει να συνυπολογιστεί στην κινητοποίηση.

Στον ίδιο δρόμο της αγωνιστικής συμμετοχής ως τελευταία ελπίδα για να μην έρθουν τα χειρότερα καλεί και τις υπόλοιπες Ενώσεις στρατιωτικών.

Στόχος το νεο μισθολόγιο το οποίο έχει ανακοινώσει επισήμως πως όπου να είναι θα παρουσιάσει η κυβέρνηση να μην είναι άλλη μια λαίλαπα κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που ακόμα περιμένουν την κατα τα άλλα αυτονόητη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση θα λάβει χώρα στην πλατεία Συντάγματος στις 22 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα.

Η ΠΟΑΣΥ παράλληλα ζητάει και την χορήγηση  του επιδόματος εξομάλυνσης στους  αστυνομικούς που είναι διαζευγμένοι ή σε διάσταση ή άγαμοι με τέκνα, «το οποίο δυστυχώς, παρά την πλούσια νομολογία δύο μάλιστα ανωτάτων Δικαστηρίων (Συμβουλίου Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου), παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς τη Διοίκηση (βλ. μεταξύ άλλων υπ’αριθμ.πρωτ.500/3/49/26-2-2015 έγγραφο της ΠΟΑΣΥ προς τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), και παρά τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, εξακολουθεί να μη χορηγείται σε όλους τους συναδέλφους, που το δικαιούνται».

Η ΠΟΑΣΥ μάλιστα έχει προειδοποιήσει πως θα  «αναλάβει, εκ μέρους των μελών της, που θίγονται, τις προβλεπόμενες δικαστικές πρωτοβουλίες για απόδοση των δικαιουμένων και αποζημίωση λόγω μακροχρόνιας μη συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις».

www.armynow.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis