Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:45 | 12/02/2015

 

Το “νερό νεράκι” έχουν πει στρατιώτες στο Διδυμότειχο. Σε επιστολή που έστειλαν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων γράφουν μεταξύ άλλων:
"Σήμερα είναι η πέμπτη (5η) μέρα που εδώ οι φαντάροι στο Διδυμότειχο μένουν χωρίς νερό λόγω του προβλήματος με την μόλυνση του δικτύου με αρσενικό, ένα στοιχείο που είναι καρκινογόνο. 

 

Οι συνθήκες είναι επιεικώς ελεεινές, και λέμε πραγματικά επιεικώς, όντας άτομα από αστικές οικογένειες μετρίου οικονομικού αναστήματος. Δεν υπάρχει νερό για να φάμε και για την προσωπική μας υγιεινή, καθώς και για τις καθαριότητες που πρέπει να γίνουν, η αντιμετώπιση των ανώτερων προς τους στρατιώτες είναι λες και είμαστε τα τελευταία ζώα που απλά περιμένουν να πεθάνουν. 

 

Το θέμα με το νερό συμβαίνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα, δηλαδή υπήρξαν πολλές φορές που έμεναν οι στρατιώτες χωρίς νερό για 3 και 4 μέρες, όπως επίσης είχαμε θέμα και με την θέρμανση. Επί του θέματος για αυτές τις μέρες είμαστε αναγκασμένοι να παραγγέλνουμε συνέχεια απ' έξω μιας και δεν έχουμε νερό να φτιάξουμε φαγητό. 
Παράλληλα, έχει παραμεληθεί στο έπακρο η προσωπική υγιεινή με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων. 
Εν κατακλείδι και συνοψίζοντας, η ύπαρξη νερού είναι προνόμιο από ότι φαίνεται μόνο για τα άτομα των μεγαλουπόλεων.  
Η δυσοσμία από της τουαλέτες και τα σκουπίδια είναι ανατριχιαστική κι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Από τότε που βρισκόμαστε εδώ αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε την σίτιση μας από έξω”. 
 
diktiospartakos.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis