Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 12/10/2017

Το Ντουμπάι πρωτοπορεί στις λύσεις αστυνόμευσης καθιερώνοντας τα ρομποτικά αστυνομικά τμήματα που δεν είναι παρά ένας θάλαμος που είναι συνδεδεμένος με το Ίντερνετ. Είναι ανοιχτά κάθε ημέρα, όλο το 24ωρο, αλλά δεν έχουν κανέναν υπάλληλο.

[custom:google-ads]

Το εικονικό αστυνομικό τμήμα προσφέρει περισσότερες από 60 υπηρεσίες στους πολίτες, οι οποίοι είναι σε θέση να το χρησιμοποιούν με διακριτικότητα.

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες σε θέση να πληρώνουν πρόστιμα, να αναφέρουν ατυχήματα και να κάνουν κάθε είδους καταγγελία που μπορεί να έχουν. Ακόμη θα μπορούν να αναζητούν απωλεσθέντα ή να παραδίδουν είδη που βρήκαν.

Για όσο θα περιμένουν τη σειρά τους θα μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Για την ώρα υπάρχουν και αστυνομικοί που ενημερώνουν τους χρήστες του τμήματος. Η αστυνομία θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές, ειδικά όσες δεν έχουν εύκολη πρόσβαση.

Γενικότερα όμως, η αστυνομία της χώρας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον για την καθιέρωση των ρομπότ στο καθημερινό αστυνομικό έργο, άοπλα βεβαίως και σε ρόλους περισσότερο βοηθητικούς.

Είναι κάτι που θα εξυπηρετήσει τους πολίτες ή, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, θα φέρει πιο γρήγορα την δυστοπία του Ρόμποκοπ; Στο Ντουμπάι πιστεύουν από ό,τι φαίνεται το πρώτο.

Πηγή: protagon.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis