Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:08 | 05/11/2015

Υπήρξε ο φόβος και ο τρόμος της Βραζιλίας. Διοικούσε έναν στρατό από εγκληματίες και έμπορους ναρκωτικών και δεν δίσταζε να δίνει διαταγές για εκτελέσεις όταν κάποιοι προσπαθούσαν να σταθούν στον δρόμο της. Κι όλα αυτά από ένα ορφανό κοριτσάκι που η γιαγιά της πούλησε σε μπουρδέλο όταν ήταν μόλις 7 ετών.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Η Ράκουελ Ντε Ολιβέιρα υπήρξε ένα από τα πιο αδίστακτα αφεντικά καρτέλ ναρκωτικών της Βραζιλίας. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια μέσα σε ένα μπουρδέλο, καθαρίζοντας και κάνοντας θελήματα, αφού το αφεντικό την λυπήθηκε και δεν την έβγαλε ποτέ στο... κλαρί.

Στα 11 απέκτησε το πρώτο της όπλο και στα 15 διέπραξε το πρώτο της έγκλημα, όταν παρέδωσε ένα πακέτο με ναρκωτικά και ο αγοραστής αντί να την πληρώσει προσπάθησε να την βιάσει: «Νόμιζε πως επειδή κάπνισα μαριχουάνα θα έκανα ότι ήθελε. Ήταν ή αυτός ή εγώ» λέει στην αυτοβιογραφία της η Ράκουελ, η οποία τον μαχαίρωσε επανειλημμένα μέχρι που τον σκότωσε.

Στα 25 της είχε δύο παιδιά και δεσμό με τον Εντνάλντο Ντε Σόουζα ή «Νάλντο» που ήταν το δεξί χέρι του ανθρώπου που διεύθυνε τα ναρκωτικά σε ολόκληρη την περιοχή. Όταν ο Νάλντο σκοτώθηκε σε μία συναλλαγή ναρκωτικών τρία χρόνια αργότερα, η Ράκουελ αποφάσισε να συνεχίσει την δουλειά αντί αυτού.

«Άφησε 300 γραμμάρια μαριχουάνα, τα οποία έπρεπε να διοχετεύσω στην αγορά» λέει στο βιβλίο της και συνεχίζει «Αποφάσισα να το κάνω η ίδια. Έθεσα τους κανόνες, όπως ότι απαγορευόταν να καπνίσει κάποιος κοντά στο σημείο που πουλούσα, ότι αποκλείονταν τα παιδιά και διάφορα άλλα».

Αυτό ήταν το ξεκίνημα μιας επιχείρησης που γιγαντώθηκε. Έφτασε να έχει μια επιχείρηση με 19 διακινητές και να ελέγχει ολόκληρη την περιοχή «Περνούσα μέρα και νύχτα καταστρώνοντας στρατηγικές ώστε να μην χάσω τον έλεγχο. Το εμπόριο ναρκωτικών είναι φτιαγμένο με αίμα και θάνατο. Τα αφεντικά είναι οι ήρωες των γειτονιών. Εμείς λύναμε τα πάντα. Διαφωνίες, βιασμούς. Διαχειριζόμασταν όλες τις κρίσεις κι αποδίδαμε δικαιοσύνη».

Δεν δίστασε μάλιστα να διατάξει να θάψουν ζωντανούς ένα γκρουπ νεαρών που έκλεβε τα σπίτια της περιοχής. Εξαιρέθηκε μόνο ένας, αφού λυπήθηκε την θεία του που παρακάλεσε για να του δοθεί χάρη.

Η καταστροφή της Ράκουελ προήλθε τελικά από την εξάρτηση της στα προϊόντα που διοχέτευε στην αγορά. Για να κρατηθεί σε εγρήγορση έκανε χρήση κοκαΐνης και αλκοόλ, χάνοντας σταδιακά τον έλεγχο.

«Έχασα ότι κέρδισα» λέει στο βιβλίο της. «Ακόμα και τα παιδιά μου, που είναι πλέον δύο τέρατα». Σήμερα πάντως ζει ελεύθερη, καθαρή και ξεμέθυστη γράφοντας το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Depois de Tudo (μετά από όλα).

http://www.koolnews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis