Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 26/04/2018

«Η δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι από νεαρούς αλλοδαπούς αποτελεί μία ακόμη σαφή ένδειξη της μαζικής ανάμιξης χιλιάδων νεαρών ατόμων σε μικροδιακίνηση ναρκωτικών ή άλλων παράνομων συναλλαγών της καθημερινότητας. Κι από αυτό το παράνομο χαρτζιλίκι μπορεί να δημιουργούνται προστριβές και διαπληκτισμοί που μπορεί να καταλήξουν σε τραγωδίες σαν αυτή στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι ή πριν από δύο χρόνια με την δολοφονία του 20χρονου Θόδωρου Γαλαζούλα στην Πεντέλη που είχε σαν συνέχεια μια αιματηρή οικογενειακή "βεντέτα".

Από έρευνες που έχουν γίνει σε παρόμοια περιστατικά έχουμε διαπιστώσει ότι η μικροδιακίνηση ναρκωτικών, οι αγοραπωλησίες των 30-50 ευρώ και άλλες έκνομες συναλλαγές έχουν πολύ μεγαλύτερη έκταση απ' ό,τι πιστεύουμε, υπάρχει αφανής εγκληματικότητα με την ανάμιξη δεκάδων χιλιάδων νεαρών ανθρώπων. Κάθε χρόνο έχουμε μόνο στην Αθήνα 7-10 τέτοιου είδους αιματηρές επιθέσεις λόγω εκκρεμών συναλλαγών για ναρκωτικά με πολλούς από τους δράστες ή τα θύματα να είναι νεαρά παιδιά της "διπλανής πόρτας".

Θυμίζουμε ότι όταν είχε ερευνηθεί η υπόθεση της δολοφονίας του Θόδωρου Γαλαζούλα είχαμε διαπιστώσει ότι ελάχιστα παιδιά από τα σχολεία ή τους συνομηλίκους -γνωστούς του άτυχου ανθρώπου που διέμεναν σε Γέρακα, Γλυκά Νερά και άλλες γύρω περιοχές δεν είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή σε χρήση ή περιορισμένη διακίνηση χασίς. Επί μήνες ψάχναμε τον δολοφόνο σε ένα εκτεταμένο δίκτυο φίλων του που προχωρούσαν σε αγοραπωλησίες μικροποσοτήτων ναρκωτικών. Σε αυτή την έρευνα είχαμε κάνει διαρκώς συστάσεις σε γονείς και μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ελλόχευε ο κίνδυνος να σχηματίζονταν δικογραφίες σε βάρος των νεαρών. Κι αυτό ασφαλώς δεν επρόκειτο για ιδιομορφία μόνο της συγκεκριμένης περιοχής».

[custom:google-ads]

Το κύκλωμα των Αλβανών διακινητών


Σε αυτή την αναφορά προχώρησε στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας, τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου στο Μαρούσι, ενός 19χρονου που είχε αποδοθεί αρχικά από μία νεαρή φίλη του σε απόπειρα ληστείας. Ωστόσο όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» στο τελευταίο φύλλο του, η Ασφάλεια Αττικής είχε εντοπίσει εδώ και αρκετές ημέρες ότι στην δολοφονία εμπλεκόταν ένας Αλβανός 23 ετών και δύο ομοεθνείς του ηλικίας 24 και 33 ετών, ορισμένοι από τους οποίους είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κλοπές και άλλα αδικήματα. 

Εις βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, καθώς μετά τον φόνο έσπευσαν να διαφύγουν στην Αλβανία, ενώ φέρεται να υπάρχει διένεξη μεταξύ τους για αυτόν που επέφερε τα πλήγματα στον άτυχο 19χρονο. Σημειώνεται ότι το θύμα εργαζόταν σαν διανομέας φαγητού ενώ οι γονείς του εργάζονται σε φροντιστήριο και σε κατάστημα με είδη μπάνιου. Τους δράστες υπέδειξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών ένας φίλος του 19χρονου, ενώ υπέδειξαν και τις σελίδες στο Facebook των δραστών. Όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ προχώρησαν σε ενδελεχή έρευνα για να συγκεντρώσουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και να διερευνήσουν τα κίνητρα των δραστών, που είχαν ήδη εξαφανισθεί.

Σαν κίνητρο της δολοφονίας από την δικογραφία φαίνεται να ανακύπτει ότι αφορούσε μια εκκρεμή συναλλαγή για μικροποσότητα ναρκωτικών του 19χρονου ως «αγοραστή» από τους νεαρούς Αλβανούς. Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου Αλέξης Κούγιας άσκησε κριτική για τους χειρισμούς των αστυνομικών αφού από την πρώτη στιγμή είχαν υποδειχθεί οι δράστες, από τους φίλους και τους συγγενείς του θύματος. Ακόμη όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο κ. Κούγιας «η οικογένεια δεν γνωρίζει και δεν αποδέχεται ότι ο 19χρονος είχε εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών και ότι τα αίτια που δέχθηκε τα θανάσιμα πλήγματα ήταν άλλα».
 

Η δολοφονία του 20χρονου στην Πεντέλη

 
Υπενθυμίζεται ότι στην άλλη τραγική περίπτωση της Πεντέλης ο 20χρονος είχε εξαφανιστεί στις 8 Μαΐου 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά - ο ίδιος διέμενε στους Αμπελοκήπους - και είχε βρεθεί νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη, πυροβολημένος με καραμπίνα. Στον δικαστικό φάκελο περιλαμβάνονταν και τότε καταθέσεις ότι ο 20χρονος ήταν χρήστης και μικροδιακινητής ναρκωτικών.

Φεύγοντας από το σπίτι του, είχε αναφέρει στους οικείους του ότι πήγαινε να συναντήσει μια φίλη του στην πλατεία Φούρεσι της περιοχής κάτι που δεν ίσχυε. Επί μήνες τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναζητούσαν τη λύση του μυστηρίου από εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις, συναντήσεις και γνωριμιών του 20χρονου -οι περισσότερες φέρεται να σχετίζονταν με μικρεμπόριο χασίς και ηρωίνης- χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν τον δράστη. Τελικώς η Αστυνομία με μεθοδικές ενέργειες έφθασε τις τελευταίες εβδομάδες στα ίχνη του 22χρονου, κρητικής καταγωγής, που και εκείνος έκανε διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών. 

Στοιχεία προέκυψαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και από κάμερα ταβέρνας στην περιοχή της Πεντέλης που κατέγραψε την κίνηση του ΙΧ του δράστη προς το σημείο του φόνου αλλά και την επιστροφή του. Σημειώνεται ότι στις 15 Ιουλίου 2017 δολοφονήθηκε στο Γέράκα ο 60χρονος πατέρας του δράστη της δολοφονίας του 20χρονου. Λίγες εβδομάδες αργότερα ως δράστης συνελήφθη ο 49χρονος πατέρας του δολοφονηθέντα νεαρού. Στους αστυνομικούς είπε «δεν μετανιώνω για τίποτα. Ο γιος του δολοφόνησε το παιδί μου και έκλεισε δυο σπίτια». Με τους αστυνομικούς όμως να επισημαίνουν ότι πριν υπάρξουν αυτά τα αιματηρά συμβάντα πρέπει να υπάρξουν προληπτικές ενέργειες γι αυτή την μεγάλη ανάμιξη νεαρών ατόμων στην διακίνηση ναρκωτικών…
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis