Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:41 | 07/12/2019

Άνθηση παρουσιάζει το πεδίο της γονιδιωματικής και εξατομικευμένης ιατρικής τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με ολοένα αυξανόμενο αριθμό ερευνητικών ομάδων σε ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με αντικείμενα του συγκεκριμένου πεδίου, όπως φαρμακογονιδιωματική, μεταβολομική, επιγονιδιωματική, πρωτεϊνωματική, αλλά και με συναφείς ερευνητικές κατευθύνσεις, όπως γονιδιωματική πληροφορική, γενετική και ηθική, και άλλα.

Η εξατομίκευση της θεραπείας βρίσκει εφαρμογή στην κλινική πρακτική σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολογία, ογκολογία, ψυχιατρική, νευρολογία, μεταμοσχεύσεις, λοιμωξιολογία, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεώργιος Πατρινός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Φαρμακευτικής, με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξατομικευμένης Ιατρικής που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και διοργανώνεται από το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, «το οποίο συμμετέχει από το 2016 στη μεγαλύτερη κλινική μελέτη παγκοσμίως στον χώρο της Φαρμακογονιδιωματικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα προσφορά για τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας από το Genelabs

Μέχρι τώρα έχει σταχυολογήσει πάνω από 1200 ψυχιατρικούς ασθενείς με πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα, συμβάλλοντας όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και στη μείωση των παρενεργειών των ψυχιατρικών φαρμάκων».

Ο κ. Πατρινός εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πεδίο της εξατομικευμένης ιατρικής αφορά τη συσχέτιση γονιδίων με κληρονομικές νόσους και φυσιολογικά χαρακτηριστικά, καθώς και την ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή.

Εφη Φουσέκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis