Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:51 | 10/09/2016

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΑ.Σ.Ε.Δ) συμμετείχε στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειών Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ), Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α), της επιτροπής Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α Μακεδονίας Θράκης (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.Μ.Θ), μαζί με πλήθος εν ενεργεία συναδέλφων όλων των κλάδων, ενώσαμε τις φωνές μας με τα Σώματα Ασφαλείας.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, που έμπρακτα αναδεικνύει το ‘’ισχύς εν τη ενώσει’’ και ότι οι Ε.Δ. και τα Σ.Α. έχουμε παρόμοιες ανησυχίες και προβληματισμούς, επικαιροποιήσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας του να την εφαρμόσει, αποκαθιστώντας τους μισθούς μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, αναμένοντας την απάντησή του.

Δυστυχώς, κάποιες Ενώσεις Στρατιωτικών, δεν ταυτίστηκαν με την πρωτοβουλία αυτή.

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΑ.Σ.Ε.Δ) έχοντας ως γνώμονα του πάντα ότι, όλες οι Ενώσεις Στρατιωτικών ‘’παλαιές’’ και ‘’νέες’’ πρέπει να είμαστε ενωμένες (γι’ αυτό και το κάλεσμά μας σε όλους για συμμετοχή), χωρίς ήξεις – αφίξεις (σήμερα σε συγκέντρωση – αύριο όχι), οφείλουμε να αναφερόμαστε στα ‘’κακώς κείμενα’’ προς αποφυγή νέων.

Το ευχάριστο και αυτό πρέπει να αναδειχθεί και να τονιστεί είναι ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη υπήρξε από πλευράς συμμετοχής απόλυτα επιτυχής και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κοινών πρωτοβουλιών, το μήνυμα στο Υπουργείο Οικονομικών, εστάλη επιτυχώς.

Ευχόμενοι, η χθεσινή επιτυχής κοινή δράση των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., να αποτελέσει άλλο ένα δυνατό έμπρακτο επιχείρημα των Υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη στο διάλογο τους με το Υπουργείο Οικονομικών, ότι οι στρατιωτικοί και τα Σ.Α. δεν αντέχουμε άλλες μειώσεις στους μισθούς μας, αναμένοντας με ανυπομονησία κυβερνητικές - κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, που θα έχουν ως γνώμονα το καλό της διαβίωσης των στελεχών, των Ε.Δ και Σ.Α και μόνο.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis