Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 02/02/2017

«Προσγειώθηκε» από τη Δράμα στη Λάρισα η Χαρούλα. Πρόκειται για το γεράκι του είδους «Harris Hawks», το οποίο έφτασε στην πόλη, οδικώς και σε κλουβί βέβαια, για να αντιμετωπίσει τα γκρίζα πουλιά που κουρνιάζουν τα βράδια στις πλατείες της Λάρισας.

Πρώτη ημέρα η χθεσινή, κι από τη βάση – εκτροφείο της Δράμας στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, η Χαρούλα βρέθηκε στο νέο της σπίτι. Και το απόγευμα με τον νέο της εκπαιδευτή Γιώργο Χριστοδούλου, την αντιδήμαρχο Πρασίνου Δέσποινα Αράπκουλε και προϊσταμένους της υπηρεσίας βρέθηκε στην Κεντρική πλατεία. «Δεν θα πετάξει σήμερα», διευκρίνισε ο εκπαιδευτής της, «είναι η πρώτη ημέρα στην πόλη και πρέπει να συνηθίσει το περιβάλλον».

Οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι καλιακούδες που φωλιάζουν κατά σμήνη τα βράδια στα δέντρα των κεντρικών πλατειών, εξαντλήθηκαν. Όπως και η υπομονή των Λαρισαίων για τις κουτσουλιές που πλημμυρίζουν τον τόπο, με την αντίστοιχη δυσωδία στην ατμόσφαιρα. Τίποτα πια δεν τα τρόμαζε, ούτε τα φώτα, ούτε οι ήχοι, για τον λόγο αυτό επιστρατεύτηκε η Χαρούλα. Το τρόμαγμα δηλαδή των λεγόμενων σταχτοκουρούνων με φυσικό τρόπο.

Μετά από τόσες άλλες ιδέες, που είχαν εφαρμοστεί δίχως αποτέλεσμα, στον Δήμο κατέληξαν στο συγκεκριμένο είδος γερακιού που δεν φοβάται τους ανθρώπους, είναι τριών ετών, θηλυκό και χθες στην πρώτη της βόλτα στην πόλη ήταν φιλική και δεκτική σε νέες γνωριμίες. Καθισμένη αναπαυτικά στο χέρι του νέου της εκπαιδευτή, με τα μάτια ανοικτά για να αποτυπώσει το καινούργιο περιβάλλον και ως άλλη «σταρ» πόζαρε στους φωτογραφικούς φακούς των περαστικών.

Η Χαρούλα και ο Γιώργος Χριστοδούλου εκπαιδεύτηκαν στη Δράμα και τα απογεύματα θα διώχνουν μακριά τις καλιακούδες από τον αστικό ιστό της πόλης. Βέβαια όπως επισημάνθηκε θα χρειαστούν και άλλες αναγνωριστικές βόλτες στην πόλη μέχρι το γεράκι να συνηθίσει το νέο του περιβάλλον.

Πηγή:Ελευθερία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis