Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:47 | 19/01/2020
Μια νέα έκθεση που προβλήθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ έχει δημιουργήσει ανησυχίες για την ιδιωτικότητά, καθώς περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση ιδιαίτερα εξελιγμένου προγράμματος αναγνώρισης προσώπου. Το Clearview AI προσφέρει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει ένα άτομο ακόμη και σε εικόνες κακής ποιότητας.
[custom:google-ads]
 
Η εκρηκτική νέα έκθεση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε το Σάββατο αποκάλυψε ότι μια μυστική εταιρεία έχει πουλήσει το πιο προηγμένο γνωστό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου στους τοπικούς φορείς επιβολής του νόμου για τουλάχιστον 2 χρόνια. Το Clearview AI πραγματοποιεί έρευνες μέσω δημόσιων εικόνων στα κοινωνικά μέσα και μπορεί να εντοπίσει ένα άτομο ακόμα και αν το πρόσωπό του είναι σκοτεινό ή δεν είναι ορατό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα σε 1.000 αστυνομικούς στην Αμερική για τα υπηρεσιακά άρβυλα της HAIX

 
Σύμφωνα με την New York Times, παρόλο που η Clearview έχει πουλήσει αυτήν την τεχνολογία της στις αστυνομικές δυνάμεις από το 2017, οι ανησυχίες άρχισαν να υπάρχουν στα τέλη του 2019 όταν το όνομά της κατέληξε σε δικαστικά έγγραφα σε υπόθεση κλοπής της Φλόριντα.
 
Ύστερα από πιέσεις αν παραβιάζονται οι όροι υπηρεσίας του Facebook παίρνοντας τις εικόνες κάποιου χωρίς συγκατάθεση, οι αρχές απάντησαν: "Πολλοί άνθρωποι το κάνουν ήδη αυτό, το Facebook ξέρει".
 
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το λογισμικό της έχει χρησιμοποιηθεί για την επίλυση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, καθώς και για την επίλυση περιπτώσεων απάτης ταυτότητας στις τράπεζες.
 
Η εφαρμογή έχει περίπου 75% ακρίβεια.
 
Στην Κίνα, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου υψηλού επιπέδου είναι ήδη σε εκτεταμένη κυβερνητική χρήση. Από τον Δεκέμβριο, ένας νέος νόμος απαιτεί από όλους όσους αγοράζουν κάρτα SIM να υποβάλλουν σαρώσεις αναγνώρισης προσώπου που είναι καταχωρημένες στο τηλέφωνό τους. Σε ολόκληρη την Κίνα, τέτοιου είδους εφαρμογές χρησιμοποιούνται ήδη σε σχολεία, σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε μέρη όπως αίθουσες συναυλιών.
Surveillance cameras
 
Στις ΗΠΑ, οι λιγότερο προηγμένες μορφές αναγνώρισης προσώπου έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Πρόσφατα, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία έχουν καλωσορίσει τέτοια λογισμικά, παρόλο που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε προγράμματα υψηλής τεχνολογίας όπως η Clearview's.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis