Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:55 | 11/12/2014

 

Ο Vyacheslav Korotki κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα... ίσως το πιο μοναχικό επάγγελμα του κόσμου. Πριν από περίπου 30 χρόνια, το ρωσικό κράτος τον διόρισε ως μετεωρολόγο. Αρχικά σε ρωσικά πλοία και στη συνέχεια στην Χοντοβαρίκα, ένα εντελώς απομακρυσμένο σημείο της Αρκτικής για να μετρά θερμοκρασία, ανέμους, το χιόνι και άλλα καιρικά και μετεωρολογικά δεδομένα. Ο Κορότκι είναι ένας από τους τελευταίους polyarniki (δηλαδή τους ανθρώπους - εξερευνητές που ζουν και εργάζονται στους πόλους της Γης, στη ρωσική γλώσσα).

1511

Είναι παντρεμένος. Η γυναίκα του ζει πολύ μακρυά, στον Αρχάγγελο. Μια ώρα απόσταση με το ελικόπτερο. Το ζευγάρι δεν έκανε ποτέ παιδιά.

Όποτε ο 63χρονος Κορότκι την επισκέπτεται νιώθει πολύ άσχημα, πανικό: δεν αντέχει τους ανθρώπους στους δρόμους, τα οχήματα, τα φανάρια. Και ο Αρχάγγελος δεν είναι και καμία μεγαλούπολη... ένα χωριό της αχανούς ρωσικής στέπας είναι.

Δεν νιώθει μόνος. Συχνά βλέπει τηλεόραση, ειδήσεις, αλλά δεν τις πιστεύει και πολύ.

Η φωτογράφος Evgenia Arbugaeva, πέρασε πολλές μέρες μαζί του και αποτύπωσε φωτογραφικά τη ζωή του.

"Οι πόλεις του είναι κάτι ξένο - δεν μπορεί να το αποδεχτεί" λέει η ίδια για τον Κορότκι. "Πίστευα ότι θα γνωρίσω έναν μοναχικό άνθρωπο που έτρεξε να ξεφύγει από τον κόσμο εξαιτίας κάποιας βαριάς τραγωδίας που τον βρήκε. Δεν είναι αλήθεια όμως. Δεν νιώθει ποτέ μόνος. Χάνεται μέσα στην τούνδρα, μέσα στις χιονοθύελλες. Δεν έχει την αίσθηση του εαυτό που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι σαν να είναι ο ίδιος ο άνεμος... είναι σαν να είναι ο ίδιος ο καιρός" λέει η Evgenia.

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis