Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 10/08/2017

Και με χθεσινη ανάρτηση στο Policenet.gr αναφερθήκαμε σε ένα περίεργο περιστατικό αυτοτραυματισμού ενός αστυνομικού, ονόματι Vincent Sheperis από το Connecticut των ΗΠΑ, είχε σαν αποτέλεσμα να ασκηθεί μήνυση κατά της κατασκευάστριας εταιρείας SIG Sauer, η οποία μάλιστα είχε επικρατήσει πρόσφατα της Glock σε διαγωνισμό για την προμήθεια του Αμερικάνικου Στρατού με πιστόλια.

Η εν λόγω εταιρεία κατηγορείται για ελάττωμα στο P320 πιστόλι της, το οποίο προκάλεσε τον τραυματισμό του Sheperis.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ο αστυνομικός τοποθετούσε εξοπλισμό στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, όταν του έπεσε το P320 πιστόλι του στο έδαφος, ενώ ήταν μέσα στη θήκη του.

Δυστυχώς, το πιστόλι εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισε στο αριστερό γόνατο.

[custom:google-ads]

Ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος έχει περάσει από πολλαπλές επεμβάσεις χωρίς να έχει ακόμα επανέλθει 100%, ζητάει αποζημίωση ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, ζητάει από την εταιρεία την απόσυρση του μοντέλου P320 ή τουλάχιστον τη ρητή προειδοποίηση των χρηστών του πιστολιού ότι δεν είναι ασφαλές όταν υπάρχει σφαίρα στη θαλάμη.

Μάλιστα το αστυνομικό τμήμα του Stamford, στο οποίο ανήκει ο Sheperis, ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην υπηρεσία του να επιστρέψουν τα πιστόλια P320 που τους έχει χορηγήσει το τμήμα, με σκοπό την παύση της χρήσης τους με τον χαρακτηρισμό ως επικίνδυνα, εξαιτίας του ατυχήματος.

Παράλληλα με τα παραπάνω, το πιστόλι υποβλήθηκε πρόσφατα σε έλεγχο για ένα ελάττωμα στο σχεδιασμό, το οποίο επιτρέπει στην σκανδάλη να μετακινηθεί προς τα πίσω υπό αδράνεια, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει εκπυρσοκρότηση κατά λάθος.

Το εν λόγω ελάττωμα εντοπίστηκε πρώτα από το αστυνομικό τμήμα του Dallas, το οποίο απέσυρε τα πιστόλια του P320, μέχρι να επιβεβαιωθεί από την εταιρεία SIG Sauer ότι δεν υφίσταται το πρόβλημα.

Ωστόσο, το ελάττωμα επιβεβαιώθηκε περαιτέρω από κάποια τεστ που διεξήχθησαν τα οποία έδειξαν ότι αν το πιστόλι P320 χτυπήσει στο έδαφος στο πίσω μέρος του, ειναι πιθανό να εκπυρσοκροτήσει.

Το ατύχημα του Vincent Sheperis είναι το πρώτο και ευτυχώς το μοναδικό μέχρι στιγμής που προκλήθηκε εξαιτίας του ελαττώματος των πιστολιών αυτών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η σχεδίαση του πιστολιού της Glock, η οποία όπως αναφέρθηκε παραπάνω ήταν δεύτερη στον διαγωνισμό του στρατού, περιλαμβάνει όπως και των περισσότερων κατασκευαστών, ασφάλεια στη σκανδάλη, έτσι ώστε να αποτρέπονται τέτοιες δυσλειτουργίες.

Η Glock διαμαρτυρήθηκε χωρίς επιτυχία στην επιλογή του Αμερικάνικου Στρατού να πραγματοποιήσει συνεργασία με την SIG.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis