Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:56 | 12/06/2015

Τουλάχιστον είκοσι έξι νυχτερινά μαγαζιά στην Αττική και την Κορινθία, από τα οποία εισέπρατταν από 200 έως 600 ευρώ τον μήνα, εκβίαζε η συμμορία των «μπράβων» που εξαρθρώθηκε προχθές από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας με τη βοήθεια των συναδέλφων τους από τον Βόλο, όπου δρούσε «παράρτημα» του κυκλώματος, το οποίο εκβίαζε ακόμη και ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης.

Από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, εξάλλου, άρχισε το «ξήλωμα» της συμμορίας, αφού εκεί φέτος τον Ιανουάριο υπήρξε διαμάχη μεταξύ των μελών της, που χωρίστηκαν σε δύο υποομάδες διαφωνώντας για το ποια θα παρέχει «προστασία» σε δύο ημεδαπούς που είχαν στην κατοχή τους τρία βενζινάδικα.

Προδόθηκε ο αρχηγός

Για να διευθετηθεί η διαμάχη πήγε στον Βόλο ο «αρχηγός» της ομάδας, ο 42χρονος Μ.Χ., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τον Σεπτέμβριο του 2014 καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 χρόνων για εκβιασμούς. Η παρουσία του όμως εκεί έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, με συνέπεια να φτάσουν στην προχθεσινή επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν δεκαοκτώ άτομα.

Σημαντικό ρόλο στη συμμορία, που είχε ξεκινήσει τη δράση της από το 2008, διαδραμάτιζε ένας 29χρονος που ήταν ύποπτος για την έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή στο Χαλάνδρι, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του ως «μπράβος» σε προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων (η μία βρίσκεται στη Δυτική Ελλάδα και η άλλη στη Δυτική Αττική).

Σύμφωνα δε με το παραπεμπτικό της δικογραφίας, «συνόδευε τους προέδρους των ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια μαζί με άλλους “φουσκωτούς” προκειμένου να “προστατεύουν” την αποστολή των ομάδων ή να συμμετέχουν σε τυχόν επεισόδια με αντίπαλους οπαδούς ή ακόμα και ενδεχομένως να επηρεάσουν-χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα του αγώνα».

Ρόλο-κλειδί στο «παράρτημα» της συμμορίας στον Βόλο διαδραμάτιζε και ο αστυνομικός της Τροχαίας που ενημέρωνε τον 29χρονο για τις κινήσεις των συναδέλφων του, ενώ φέρεται ότι ήταν αυτός που προσέγγιζε μέσω συγγενικού του προσώπου τούς ιδιοκτήτες των πρατηρίων και τους έπειθε ότι θα τους προστάτευε από τη δράση του κυκλώματος. Για τον λόγο αυτό είχε πάρει τουλάχιστον μία φορά σαν δώρο άγνωστη ποσότητα πετρελαίου για οικιακή χρήση.

http://www.efsyn.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis