Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 24/12/2017
Άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου, πρωταγωνιστές στις διεθνείς ασκήσεις, πρωτοπόροι στην καινοτομία και στην μέριμνα. Αυτό ήταν το Πολεμικό Ναυτικό και το 2017. Μια χρονιά γεμάτη από προκλήσεις στις οποίες, παρά με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, οι άνδρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία γράφοντας νέες λαμπρές σελίδες στην ένδοξη ιστορία του δεύτερου σε αρχαιότητα κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.Οι στόχοι και  για τη νέα χρονιά είναι φιλόδοξοι ωστόσο η φετινή παρακαταθήκη δικαιολογεί την αισιόδοξια αλλά δεν επιτρέπει εφησυχασμό. 
 
[custom:google-ads]

Για τους περισσότερους η κορυφαία στιγμή της φετινής χρονιάς ήταν  η έξοδος στο Αιγαίο μετά από σχεδόν επτά δεκατίες του τυχερού "Μπαρμπα-Γιώργη" του ΠΝ, του "Θωρηκτού Αβέρωφ" και το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη. Μετά από περίπου δύο μήνες παραμονής στην πόλη, το επισκέφτηκαν περίπου 135.000 επισκέπτες, έναντι 120.000 τα τελευταία δύο χρόνια στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στο Τροκαντερό, το «Αβέρωφ». 

Άκρως συγκινητικός ήταν ο απόπλους του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όταν έλυσε κάβους και υπό τον μεγαλοπρεπή ήχο των για καιρό «ακάπνιστων» φουγάρων του, αναχώρησε για τον Φλοίσβο, υπό τον ήχο των χειροκροτημάτων και των κορναρισμάτων των Θεσσαλονικέων. Τέσσερα ρυμουλκά το βοήθησαν να αφήσει πίσω του τον Θερμαϊκό και δύο, μαζί με τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, το συνόδεψαν στο ταξίδι του μέχρι τα νερά του Παλαιού Φαλήρου και το μόνιμο αγκυροβόλιο του.




Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis