Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 26/09/2018

Μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. το 2017 υφίστανται στο Νομό Θεσσαλονίκης μία (1) Υποδιεύθυνση Τροχαίας για το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης και πέντε (5) τμήματα Τροχαίας για το λοιπό οδικό δίκτυο.

Το προσωπικό των περιφερειακών Τμημάτων ενισχύει καθημερινά την Υποδιεύθυνση προκειμένου τοποθετηθούν ως πεζοί τροχονόμοι σε διασταυρώσεις ή σε ελέγχους σταθμεύσεων.

Παράλληλα όμως διατίθενται αστυνομικοί προς φρούρηση στόχων, π.χ. σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, στο Πρωθυπουργουργικο Γραφείο, σε γραφεία πολιτικών κομμάτων κ.α. Επιπλέον, παρατηρείται συνεχόμενη αύξηση των αναγκών σε δυνάμεις λόγω έκτακτων μέτρων τροχαίας που προκύπτουν από διοργανώσεις εκδηλώσεων, συναθροίσεων, πορειών διαμαρτυρίας, αθλητικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών δρώμενων και κάθε είδους γεγονότων που απαιτούν την έντονη παρουσία και συνδρομή των αστυνομικών της Τροχαίας.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν έχουν ως αποτέλεσμα την απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού σε ζητήματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πρόληψη και καταστολή των τροχαίων ατυχημάτων στην περιφέρεια μας.

Οι δυνάμεις «παρατάσσονται» κατόπιν διαταγών στους δρόμους του αστικού κέντρου και καταργούνται αρκετές φορές μηνιαίως ακόμη και οι εσωτερικές υπηρεσίες των τμημάτων του Νομού μας.

Η τροχονομική αστυνόμευση περιορίζεται σε ένα μόνο (1) περιπολικό αυτοκίνητο ανά τομέα ευθύνης και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις διατάσσονται να μεταβούν εντός πόλεως για ποικίλα θέματα με εντολή του κέντρου R/T.

Οι προσερχόμενοι προς εξυπηρέτηση πολίτες διαμαρτύρονται για την καθυστερημένη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους και προκαλούνται δυσμενή σχόλια για τις αστυνομικές υπηρεσίες χωρίς ευθύνη του προσωπικού.

Επισημαίνεται ότι ακόμη και τα οχήματα που επιλαμβάνονται σε συγκρούσεις και τροχαία ατυχήματα μπορεί να καλύπτουν ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα ανά βάρδια με ένα μόνο περιπολικό όχημα! Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για τα Σαββατοκύριακα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου απασχολούνται και θα απασχοληθούν συνάδελφοι χωρίς τη δυνατότητα ημερήσιας ανάπαυσης σε μέτρα Δ.Ε.Θ., επίσκεψη επισήμων, ποδηλατικούς αγώνες, πορείες, διαμαρτυρίες, εορταστικές εκδηλώσεις, παρελάσεις, επισκέψεις θρησκευτικών ηγετών και άλλα πολλά που προκαλούν την αγανάκτηση και εξουθένωση του ήδη ταλαιπωρημένου και πιεσμένου αστυνομικού της Τροχαίας. Επανερχόμαστε λοιπόν στο ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και ευελπιστούμε στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

ΚΟΥΡΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Αντιπρόσωπος

ΠΟΑΣΥ Μέλος

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis