Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:05 | 21/05/2019

Ιδρυτικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ο οποίος έχει απασχολήσει σε δεκάδες περιπτώσεις την Αστυνομία είναι ο μοναδικός συλληφθείς για την επίθεση αντιεξουσιαστών το απόγευμα στην Βουλή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο 37χρονος είχε προσαχθεί τελευταία φορά τον Απρίλιο, για την «παρέμβαση» του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα, ο 37χρονος και στις δύο προηγούμενες επιχειρήσεις της αναρχικής ομάδας στην Βουλή, το 2015 και το 2017, όταν οι δράστες έφτασαν έως το περιστύλιο του κοινοβουλίου.
[custom:google-ads]
Συνολικά ο συλληφθέντας έχει επίσης «πλούσιο» παρελθόν καθώς έχει συλληφθεί ή προσαχθεί δεκάδες φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αντίδραση των δυνάμεων που φρουρούν την Βουλή διέταξε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο από τη στιγμή της καταδρομικής επίθεσης με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα η αναρχική ομάδα.


Αρχικά τα μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές στον τοίχο της Βουλής, λίγο μετά τι 14:10 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, πέταξαν και καπνογόνα. Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή, ενώ στα πλάνα φαίνεται έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ένας αστυνομικός να τρέχει προς το μέρος τους.

Την επίθεση καταδίκασαν με έντονο τρόπο τα κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής.

 

Πηγή: newpost.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Γεροβασίλη ζητά εξηγήσεις για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis