Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 17/11/2017

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στα καθημερινά προβλήματα

Μετά την απόφαση της αντικατάστασης πολλών φαρμακείων με ρομποτικά μηχανήματα, χειριζόμενα από σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, τώρα η Κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο αυτόνομο, AI αστυνομικό τμήμα.

Αν και οι πληροφορίες ακόμα δεν είναι πολλές, το εν λόγο Α.Τ. Πρόκειται να ανοίξει σε κάποια πόλη της Κίνας, ενώ θα είναι σε λειτουργία και διαθέσιμο στους πολίτες 24/7. Αυτό θα το επιτυγχάνει μέσω του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης το οποίο δε θα χρειάζεται κανέναν ανθρώπινο παράγοντα για να λειτουργήσει. Οι πολίτες χρησιμοποιώντας μόνο το πρόσωπό τους, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν όλες τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το ψηφιακό αστυνομικό τμήμα αφού αυτό με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων θα μπορεί να βρει το αρχείο και τις πληροφορίες του κάθε ένα.

Το σχέδιο της Κινεζικής κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει το αυτοματοποιημένο Α.Τ. για να εξυπηρετεί σε γραφειοκρατικά θέματα αλλά και τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών. Με αυτή την κίνηση, η Κίνα δείχνει την πίστη που έχει στην σημερινή τεχνολογία για να κάνει την καθημερινή μας ζωή πιο εύκολη.

unboxholics.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis