Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 03/12/2019

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα επανήλθε στην καταγγελία για την «απαράδεκτη παρακολούθηση από τα Γραφεία του, φοιτητή και μέλους του, από αστυνομικούς που προχώρησαν σε προκλητικούς και απαξιωτικούς «ελέγχους»».

Αυτή τη φορά με αίτημα – διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  ζητά «να δώσει εξηγήσεις  για την στάση των αστυνομικών αλλά και τα στοιχεία τους για την «άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων».

 

Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελλίας-αιτήματος:

«Κύριε υπουργέ Μιχάλη Χρυσοχοίδη, την Πέμπτη 28 Νοέμβρη στις 11πμ, δύο ένστολοι αστυνομικοί,, ξεκίνησαν παρακολούθηση του Άγγελου Διονυσακόπουλου, μέλους του ΣΕΚ , φοιτητή του Γερμανικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Αθήνας, που βγήκε από τα Γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στην οδό Αναξαγόρα 14α, κρατώντας πλακάτ για την φοιτητική διαδήλωση.

Τον σταμάτησαν πίσω από το κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας. Ο φοιτητής είχε μαζί του ταυτότητα. Οι αστυνομικοί δεν του απέδωσαν κάποια κατηγορία πού να δικαιολογεί την διενέργεια έρευνας. Παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικοί άρχισαν έρευνα σωματική και στην τσάντα του φοιτητή, με τρόπο προσβλητικό και απαξιωτικό για την αξιοπρέπειά του, με ρατσιστικές και ομοφοβικές προσβολές. Έβγαλαν από την τσάντα του προκηρύξεις και άλλο υλικό και άρχισαν να τα σκίζουν και να τα πετάνε. Μετά ένας άρχισε τις παρενοχλήσεις σεξουαλικού τύπου με δήθεν “ψάξιμο” στην πίσω τσέπη του παντελονιού του και στην αντίδραση του φοιτητή , η ομοφοβική και ρατσιστική απάντησή τους, ήταν “έλα, που κάνεις πως δεν σ’ αρέσει”.

Στις έντονες διαμαρτυρίες του φοιτητή, αρνήθηκαν να του δώσουν τα στοιχεία τους και τον εμπόδισαν να πάρει άμεσα τηλέφωνο το δικηγόρο του.

Διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο, για την αναίτια, προσβλητική, απαξιωτική, ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά των ένστολων αστυνομικών σε βάρος του φοιτητή και μέλους του κόμματός μας, και για την παρακολούθηση των γραφείων του ΣΕΚ και της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, επειδή στηρίζουν τους αγώνες της νεολαίας και του εργατικού κινήματος κατά της πολιτικής λιτότητας και άγριας καταστολής της κυβέρνησης. Τέτοιες κυβερνητικές – αστυνομικές πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και θα συναντήσουν την αντίσταση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Ήδη την 28-11-2019 δημοσιοποιήσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο το απαράδεκτο συμβάν. Όμως το υπουργείο σας δεν έκανε και δεν δημοσιοποίησε καμία κίνηση για τον έλεγχο και την τιμωρία των δραστών –αστυνομικών.

Ζητάμε: Να μας δοθεί αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων για την έρευνα του φοιτητή και μέλους μας και τα στοιχεία των αστυνομικών πού διενήργησαν την παρακολούθηση και την έρευνα του , ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Με τιμή

Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος, 6932438985

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964, 2013232871

Πηγή:  tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis