Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 07/03/2019

Μία 22χρονη κοπέλα- οπαδός του Παναθηναϊκού μαχαιρώθηκε από χούλιγκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και η ΕΛΑΣ εξετάζει αν το πρόσφατο χτύπημα στο Παπαστράτειο να μοιάζει με αντίποινα στο μαχαίρωμα της κοπέλας.

Τα περιστατικά συμπλοκών μεταξύ χούλιγκαν ολοένα πυκνώνουν.

[custom:google-ads]

Μία 22χρονη κοπέλα- οπαδός του Παναθηναϊκού μαχαιρώθηκε από χούλιγκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και η ΕΛΑΣ εξετάζει αν το πρόσφατο χτύπημα στο Παπαστράτειο να μοιάζει με αντίποινα στο μαχαίρωμα της κοπέλας.

Στο σοκαριστικό βίντεο πέντε άνδρες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά μια νεαρή γυναίκα. Οι τρεις την κρατούσαν και οι δύο τη χτυπούσαν με βιαιότητα, πριν ένας εξ αυτών τη μαχαιρώσει στο πόδι! Το περιστατικό συνέβη σε πάρκο περιοχής, δυτικά της Αθήνας, την προηγούμενη εβδομάδα και οι αστυνομικοί αναζητούν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επίθεση.

Λίγες ημέρες αργότερα από το παραπάνω περιστατικό κουκουλοφόροι εισέβαλαν με μαχαίρια και ρόπαλα στον αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακός-Γλυφάδα στο Παπαστράτειο.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν καταστροφές, έσπασαν κάμερες, πέταξαν λάπτοπ στην πισίνα και έσπασαν επτά αυτοκίνητα.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο άτομα και ο αγώνας διεκόπη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κουκουλοφόροι ήταν περίπου 30 και επικράτησε πανικός στο Παπαστράτειο κατά την εισβολή τους.

Προκάλεσαν μεγάλες ζημιές ενώ οι οπαδοί έτρεχαν να φύγουν από τις εξέδρες.

Μετά το τέλος των επεισοδίων παίκτριες των ομάδων βουτούσαν μέσα στην πισίνα για να πιάσουν λάπτοπ που είχαν πετάξει μέσα οι κουκουλοφόροι!

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές.

Κολυμβητική Ομοσπονδία: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οπαδών

Το παιχνίδι διακόπηκε εξαιτίας των ανεπανάληπτων επεισοδίων για παιχνίδι πόλο, με την Κολυμβητική Ομοσπονδία να σημειώνει ότι επρόκειτο για ανθρώπους άσχετους με την κολύμβηση, αλλά και να σημειώνει τον τρόμο των αθλητριών των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Σήμερα (Σάββατο 2/3) το απόγευμα διεξήγετο στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά αγώνας πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας. Ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα και ομαλά μέχρι 2.57 πριν από τη λήξη του γ΄οκταλέπτοι και ενώ το σκορ ήταν 15-2 υπέρ Ολυμπιακού, ξαφνικά εισέβαλαν στις κερκίδες, από τον έξω χώρο του κολυμβητηρίου, 20-32 άτομα με μαύρη ενδυμασία, κράνη, ρόπαλα, μαχαίρια και κουκούλες και για περίπου ένα τετράλεπτο χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως κάποιους από τους περίπου 40 φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Συγκεκεριμένα χτυπούσαν αθώους με ρόπαλα που είχαν κρύψει κατά την είσοδό τους κάτω από τα ρούχα τους, εξακόντισαν καπνογόνα, με συνέπεια το κλειστό κολυμβητήριο να καλυφθεί πλήρως με καπνούς. Με τα μαχαίρια που κουβαλόύσαν πάνω τους έκοψαν τα σχοινιά και αφαίρεσαν ανηρτημένα πανό. Συνέπεια από το όλο (απρόσμενο και απίστευτο για το χώρο της υδατοσφαίρισης) συμβάν, ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά και πολλά να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τους καπνούς.

Το πιο πάνω πρωτοφανές στα ιστορικά αγώνων υδατοσφαίρισης περιστατικό, είχε επίσης ως συνέπεια να διακοπεί ο εν λόγω αγώνας, οι αθλήτριες των δύο ομάδων και οι άλλοι παράγοντες (για τη διεξαγωγή του αγώνα) να πανικοβληθούν και να τρομοκρατηθούν.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καταδικάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το πρωτόγνωρο αυτό συμβάν, σε χώρο κολυμβητηρίου και παράλληλα εκφράζει τις ανησυχίες της γιατί τα άτομα που το προκάλεσαν -πέραν του βεβαίου βέβαιον- ότι δεν είναι άνθρωποι του χώρου της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά ξενόφερτα άτομα από άλλους χώρους που ουδεμία σχέση είχαν με τα άτομα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας που παραλολουθούσαν τον πιο πάνω αγώνα.

Είμαστε δε βέβαιοι ότι είναι ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αγνώστων οπαδικών ομάδων, έξω από τον χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που στόχευσαν να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα καθόλα ήρεμο και εντός αθλητικού πλαισίου αγώνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Το πιο πάνω γεγονός οφείλουμε να το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση, να δηλώσουμε τον αποτροπιασμό μας και παράλληλα τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες μας για ενδεχόμενα δημιουργειθυέντα τέτοια φανόμενα στο μέλλον. Καλούμε δε, παράλληλα, όλα τα αρμόδια όργαμα, Αστυνομία, Αθλητικό Εισαγγελέα, ΓΓΑ, να εξιχνιάσουν το πιο πάνω περιστατικό και να προστατέψουν το άθλημά μας, τους αθλητές μας, τους προπονητές μας και όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο μας».

Ο αγώνας θα συνεχιστεί (σύμφωνα με την προκήρυξη υδατοσφαίρισης) από το σημείο που διακόπηκε σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η ΚΟΕ».

Τα πρόσφατα ραντεβού θανάτου

Το EleftherosTypos.gr  σας παρουσιάζει τα τελευταία επεισόδια που έχουν σημειωθεί αλλά και τις νέες διαστάσεις που έχει πάρει πλέον η σύγκρουση σε δρόμους και σοκάκια νέων ανθρώπων που για τους δικούς τους λόγους έχουν αποφασίσει να παίξουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα δίνοντας το παρών στα ραντεβού θανάτου.

Οι επιθέσεις σε Καλλιθέα και Μετς 

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών,σημειώθηκαν  σε κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στο περιθώριο του περσινού προημιτελικού Κυπέλλου βόλεϊ Ανδρών ανάμεσα στον Εθνικό και τους «πράσινους», ο οποίος βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Εκρήξεις και υλικές ζημιές στην περιοχή από τη δράση των κουκουλοφόρων οπαδών που συνεπλάκησαν συνέθεσαν το άγριο σκηνικό που έληξε μετά από πάρα πολύ ώρα με την επέμβαση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου του 2017 οπαδοί του Παναθηναϊκού δέχτηκαν επίθεση από άγνωστους με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες και να καταστραφούν πάρα πολλά αυτοκίνητα που ήταν έξω από το κλειστό.

Θύματα του μένους των χούλιγκαν που βρέθηκαν στο σημείο και πέταξαν φωτοβολίδες, μολότοφ και καδρόνια ήταν αθλητές του Ζευ Ερυθρού, οι οποίοι έφταναν εκείνη την ώρα στο γήπεδο για το παιχνίδι της Δ’ ΕΣΚΑ με τον Αρίωνα. Κάποια μέλη της αποστολής του Ζευ Ερυθρού χτυπήθηκαν από τους χούλιγκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και ένας εξ αυτών μάλιστα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο του EleftherosTypos.gr  αποτυπώνονται οι στιγμές αμέσως μετά τα επεισόδια στο Μετς κι αυτές ήταν πρωτόγνωρες! Στην αρχή του βίντεο φαίνονται και άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο. Αλλά και περαστικοί, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το θέαμα και μάλιστα σε μια από τις πιο ήσυχες συνοικίες της Αθήνας.

Μεταξύ των εννιά συλληφθέντων για τα επεισόδια ήταν και ένας μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή, ο οποίος έχει υπάρξει κατά το παρελθόν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για έναν 37χρονο, ο οποίος είναι άτομο του περιβάλλοντος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο 37χρονος στο παρελθόν έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Πολλές φορές φαινόταν σε φωτογραφίες να συνοδεύει το Νίκο Μιχαλολιάκο.

Τα γεγονότα του Ιανουαρίου

Στις αρχές Ιανουαρίου καταγράφηκαν άλλα δύο περιστατικά στο Γαλάτσι από τα οποία κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Στις 10 Ιανουαρίου ένας 28χρονος Αλβανός επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Λαμία για το κύπελλο μπήκε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαγητού στη λεωφόρο Γαλατσίου. Λίγα λεπτά αργότερα μία ομάδα ατόμων που φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα, κουκούλες και κράνη του επιτέθηκαν και ένας από αυτούς τον μαχαίρωσε.  Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ένα στιλέτο μήκους 20 εκατοστών, ένα πλαστικό προστατευτικό κράνους, ένα μαύρο γάντι μοτοσυκλέτας και ένα μαύρο καπέλο με την αναγραφή «ST. PAULI»

Δύο ημέρες αργότερα,  στην οδό Συρακούσιων στο Γαλάτσι, μέσα σε κατάστημα ηλεκτροψυκτικής μία ομάδα περίπου 10 ατόμων, με σκούρα ρούχα και κράνη μοτοσυκλέτας, εισέβαλαν στο εσωτερικό του καταστήματος, έριξαν μια φωτοβολίδα χειρός και επιτέθηκαν εναντίον του ιδιοκτήτη, οπαδού του Ολυμπιακού, που εκείνη την ώρα εργαζόταν.

Aυτός είναι ο 67χρονος που σκότωσε την αδελφή του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στον Αγιο Δημήτριο [εικόνα & βίντεο]

Οι δράστες άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, να τον κλωτσούν και να τον χτυπούν με καρέκλες στο σώμα και το κεφάλι. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένας από τους δράστες έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον 36χρονο στο αριστερό πόδι και το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Στη συνέχεια προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο κατάστημα, σπάζοντας τραπέζια, καρέκλες, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και την ταμειακή μηχανή. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύτηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Όπως διαπιστώθηκε έφερε επτά θλαστικά τραύματα στην κνήμη του αριστερού του ποδιού και θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Ο 36χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς τους είχε πρι ότι μία ημέρα νωρίτερα είχε δεχθεί και άλλη επίθεση από δέκα άτομα που τον χτύπησαν στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί στο «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια με τους ξένους χούλιγκαν

Εκτός από τις εγχώριες δραστηριότητες των χούλιγκαν υπάρχουν και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με τους ξένους και μάλιστα πάλι τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες πολύ σοβαρών γεγονότων.

Στις 2 Νοεμβρίου 2017 διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-Μίλαν για το Europa League, στο ΟΑΚΑ. Μία ομάδα Ιταλών χούλιγκαν αποφάσισε να αδιαφορήσει για τις υποδείξεις της αστυνομίας και να μεταβεί στο γήπεδο μεμονωμένο μέσω του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Στις 17:55 καθώς ο συρμός είχε σταματήσει στον σταθμό Πευκάκια, οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να επιβιβαστούν για να μεταβούν στο γήπεδο, κατάλαβαν την παρουσία Ιταλών οπαδών και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον τους με πέτρες, ξύλα και πυροσβεστήρες, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν.

Μία διμοιρία των ΜΑΤ που έφθασε εκεί δέχθηκε επιθέσεις και από τις δύο πλευρές με καδρόνια, πέτρες και χρήση πυροσβεστήρων, αλλά κατάφερε να απομακρύνει τους οπαδούς της ΑΕΚ και να περιορίσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας μέσα στα βαγόνια του τρένου.

Αυτή η κίνηση εξόργισε τους Ιταλούς οπαδούς, οι οποίοι συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών με δερμάτινες ζώνες, καδρόνια και κοντάρια που είχαν μαζί τους. Τραυματίστηκαν έξι Ιταλοί, 32, 29, 73, 25, 38, 41 χρόνων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ενώ αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς πως συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον τους.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρεις οπαδοί της ΑΕΚ.   Πρόκειται για έναν 24χρονο, έναν 33χρονο και έναν 27χρονο από την Ουκρανία, οπαδούς της ΑΕΚ.

Και ο Ρουβίκωνας στο παιχνίδι

Επίσης σε ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ σημειώθηκαν επεισόδια μακριά από το γήπεδο. συγκεκριμένα την Πέμπτη (15/2/2018) η Ενωση αντιμετώπιζε τη Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ για το Europa League. Ο συναγερμός είχε σημάνει από νωρίς  καθώς η Ρουβίκωνας με ανακοίνωσή του έκανε «πολεμικό» κάλεσμα για να αναχαιτιστούν οι ακροδεξιοί οπαδοί των Ουκρανών.

Ελεύθεροι οι 17 από τους 18 προσαχθέντες για τα επεισόδια Ρώσων-Ουκρανών στο Κολωνάκι

Το… ραντεβού κλείστηκε στο Κολωνάκι και ένα μαγαζί μετράει ακόμη τις πληγές του από την σφοδρότητα της σύγκρουσης ανάμεσα σε Ελληνες, Ιταλούς αλλά και Ρώσους χούλιγκαν που ήταν σύμμαχοι με τους Ελληνες. Μόλις ένας συνελήφθη από την αστυνομία καθώς πάνω του είχε σιδερογροθιά και όλοι οι άλλοι προσαχθέντες αφέθηκαν  ελεύθεροι.

Την περασμένη Πέμπτη (27/2) ήρθε η απάντηση από τους Ουκρανούς.  Το λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς της Ενωσης στο Κίεβο δέχθηκε επίθεση. Μάλιστα, δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τζάμια που έσπασαν, όμως ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάτι πιο σοβαρό. Πιο συγκεκριμένα ένα αυτοκίνητο έκλεισε το δρόμο στο πούλμαν και στη συνέχεια Ουκρανοί χούλιγκαν άρχισαν να πετάνε πέτρες στο «κιτρινόμαυρο» λεωφορείο.

Ανελέητο ξύλο, μολότοφ και δακρυγόνα σε Πειραιά και Ηράκλειο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο λιμάνι του Πειραιά στις 16 Φεβρουαρίου 2018 λίγες ώρες  πριν από τον τελικό μπάσκετ των δύο ομάδων. Οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε7. Οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν για την Κρήτη, αντάλλαξαν φωτοβολίδες μ’αυτούς του Ολυμπιακού.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν στην Κρήτη για να ενισχύσουν την ομάδα τους στο μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο διεξήχθη με μαθητές στις εξέδρες, με την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών να απαγορεύεται. Έτσι, το Λιμενικό κατέβασε από το πλοίο μερικούς από τους οπαδούς της Ένωσης και τους οδήγησε στον Ηλεκτρικό του Πειραιά, από όπου κι αποχώρησαν.

Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια επαναλήφθηκαν στο Ηράκλειο. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, στο κέντρο της κρητικής πρωτεύουσας συναντήθηκαν οπαδοί των «ερυθρόλευκων» και της Ένωσης και σημειώθηκαν επεισόδια.Οι οπαδοί συγκρούστηκαν σώμα με σώμα, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές, σπάζοντας καθίσματα από καταστήματα του Ηρακλείου και πετώντας φωτοβολίδες.

Το ραντεβού θανάτου της Καλαμαριάς

Συμπλοκή σημειώθηκε στις 1.40 μετά τα μεσάνυχτα 5 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ ατόμων στην Καλαμαριά. Κατά τη συμπλοκή, τραυματίστηκαν τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησαν. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην οδό Αν. Θράκης στην περιοχή Βότση κι από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία αιτία φαίνεται να ήταν οπαδικές διαφορές.

Ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα

Τα παραπάνω περιστατικά είναι λίγα τους τελευταίους μήνες κάτι που φανερώνει την έκταση του προβλήματος. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και δεν είναι άσχετο με την ιστορία είναι πως πάρα πολλές φορές έχει διαπιστωθεί ότι τις περισσότερες φορές στα επεισόδια ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο 24χρονος οπαδός της ΑΕΚ που ταυτοποιήθηκε για τα επεισόδια στο τρένο με τους οπαδούς της Μίλαν. Αυτός ο άνθρωπος είχε κατηγορηθεί για την συμμετοχή όχι σε ένα αλλά σε τρία σοβαρά επεισόδια: 1) πριν από δύο χρόνια για επίθεση στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο, κατά τη διάρκεια αγιασμού των υδάτων στον εορτασμό των Θεοφανείων, 2) στις αιματηρές συμπλοκές του περσινού τελικού κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στο γήπεδο του Βόλου, 3) σε επεισόδια με οπαδούς του Ατρομήτου στο Περιστέρι.

Ο ρόλος των social media και η βοήθεια από τα… ξένα

Τα ραντεβού θανάτου των χούλιγκαν είναι δεδομένο ότι δεν έχουν να κάνουν με τις διαφορές των κοινών οπαδών των ομάδων. Ισως να μην έχουν και καμία σχέση. Για τους συμμετέχοντες σε αυτά τα επεισόδια τα… ραντεβού κλείνονται πάρα πολύ εύκολα, είτε μέσω τηλεφώνων είτε μεσώ κοινωνικών δικτύων και οι πανηγυρισμοί που ακολουθούν από τους «νικητές» είναι εμφανείς σε όλους.

Η διάδοση των social media  μάλιστα έχει συμβάλει καθοριστικά και στην ανάπτυξη των βίαιων φαινομένων στις γειτονιές. Πλέον δεν χρειάζεται να επιδειχθεί το… λάφυρο από κάποιον σπασμένο σύνδεσμο στο γήπεδο που θα το δουν λίγοι αλλά ανεβαίνουν στο ίντερνετ βίντεο και φωτογραφίες από τις οδομαχίες όπως και το τι κέρδισε κάθε αντιμαχόμενη… παράταξη.

Από εκεί και πέρα δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι τα Βαλκάνια αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες κοιτίδες του χουλιγκανισμού στην Ευρώπη. Μάλιστα η ανταλλαγή χούλιγκαν είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο και το έχουμε συναντήσει πάρα πολλές φορές, όπως και στον περσινό τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Οργανωμένοι οπαδοί διαφόρων συλλόγων πηγαίνουν από χώρα σε χώρα μόνο και μόνο για να λάβουν μέρος σε οργανωμένα «ραντεβού θανάτου». Αν βγουν αλώβητοι, γυρίζουν στις πατρίδες τους και κερδίζουν πόντους αναγνώρισης. Ετσι επεκτείνεται η φήμη τους και γίνονται περιζήτητοι για τις επόμενες «μάχες».

Τα θύματα του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα

Ο χουλιγκανισμός στην Ελλάδα και τα ραντεβού θανάτου ήδη έχουν στοιχίσει πάρα πολλές ζωές και δυστυχώς από πολλούς θεωρείται θέμα χρόνου ο τραγικός κατάλογος να αυξηθεί.

1986: Χαράλαμπος Μπλιώνας

Στις 26 Οκτωβρίου του 1986, η ΑΕΛ υποδεχόταν στο Αλκαζάρ τον ΠΑΟΚ! Ο  20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ Βασίλης Θεοδωρίδης, εκτόξευσε φωτοβολίδα και εκείνη χτύπησε στα πλαϊνά κιγκλιδώματα του γηπέδου και καρφώθηκε στο λαιμό του 29χρονου Λαρισαίου καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα. Ο Μπλιώνας ξεψύχησε πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός καθηγητής από την Ελασσόνα δεν είχε προγραμματίσει να δει τον αγώνα, αλλά ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα και ξεκίνησε από το χωριό του το ταξίδι της επιστροφής στην πρωτεύουσα. Ομως, όταν έφτασε στον σταθμό των ΚΤΕΛ είχε χάσει λεωφορείο για πέντε λεπτά και το επόμενο για τον προορισμό το αναχωρούσε αργά το απόγευμα. Ασθενοφόρο στο γήπεδο δεν υπήρχε και φορείο έγινε μια διαφημιστική πινακίδα και ο Μπλιώνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε μια καρότσα ενός αγροτικού, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς καθ’ οδόν απεβίωσε!

1991: Γιώργος Παναγιώτου

Τον Ιανουάριο του 1991 η ΑΕΚ φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό. Ο 17χρονος Γιώργος Παναγιώτου από τον Πειραιά σκοτώθηκε όταν δέχτηκε μια κροτίδα στην κοιλιακή χώρα. Ο νεαρός πήγαινε στο γήπεδο και στις 14:27, στη διασταύρωση των δρόμων Σεβαστείας και Μενεμένης δέχθηκε στην κοιλιά, από κοντινή απόσταση, φωτοβολίδα, που είχε εκτοξευθεί με ειδικό πιστόλι για ρίψη φωτοβολίδων.Η μητέρα του πήρε την απόφαση να κάνει δωρεά μελών του σώματος του άτυχου γιου της.

1993: Γιώργος Καρνέζης

Τον Απρίλιο του 1993, ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καρνέζης δολοφονήθηκε στο αμάξι από μαχαιριές οπαδών του Ολυμπιακού. Ο 25χρονος είχε πάει μαζί με φίλους του στη Γλυφάδα για να δει από κοντά τον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στους «αιωνίους». Ο Καρνέζης μισή ώρα μετά το ντέρμπι έγινε αντιληπτός από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού όταν ήταν στην πλατεία της Γλυφάδας μέσα στο αμάξι μαζί με πέντε φίλους του. Ο 23χρονος δράστης έβγαλε μαχαίρι και έριξε μια μαχαιριά στον άτυχο Καρνέζη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο.

2001: Γιάννης Ρουσάκης 

Τον Σεπτέμβριο του 2011 υπήρξε ένα άλλο ραντεβού θανάτου με θύμα τον οπαδό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Ρουσάκη. Σε συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο Κρήτης ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ηρόδοτο, έπεσε νεκρός ο 21χρονος από τα Μάλια. Οι συμπλοκές έγιναν τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο και επρόκειτο για προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν δώσει για να λύσουν τις διαφορές τους περίπου 30 οπαδοί του ΟΦΗ, του Ηρόδοτου, ενώ ανάμεσά τους ήταν και άτομα που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό.

 2014: Κώστας Κατσούλης

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο  τους αγώνα της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό, ο οπαδός των φιλοξενούμενων Κωνσταντίνος Κατσούλης χτυπήθηκε από οπαδούς των Κρητικών. Για περίπου 20 λεπτά οι εξέδρες είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Ο 46χρονος  Κατσούλης  δέχθηκε  χτυπήματα στο κεφάλι που του προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγία. Μεταφέρθηκε στο «Βενιζέλειο», έκανε αξονική τομογραφία και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αθήνα. Ομως, στις 29 Σεπτεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του στρατιωτικού νοσοκομείου «401».

2007: Μιχάλης Φιλόπουλος

Στις 29 Μαρτίου 2007 στην Παιανία πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο 22χρονος οπαδός του «τριφυλλιού» Μιχάλης Φιλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Στο παιχνίδι του βόλεϊ γυναικών δεν υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη στην περιοχή και οι οπαδοί των αιωνίων, όπως φάνηκε, είχαν κλείσει «ραντεβού» Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Χαλάνδρι ενώ του Ολυμπιακού στον Πειραιά και μονομάχησαν στη Λεωφόρο Λαυρίου. Ο άτυχος Μιχάλης Φιλόπουλος δέχτηκε πολλά χτυπήματα, αλλά οι μαχαιριές του στοίχισαν τη ζωή.

eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis