Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 09/04/2019

Μπορεί ο Άρειος Πάγος να ενέκρινε το αίτημα για άσυλο των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα το πρωί της 16ης Ιουλίου 2016, μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, όμως η περιπέτειά τους δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Ο λόγος; Όπως αναφέρει το Sputnik.gr δεν είναι άλλος από την επικήρυξή τους προς 4.000.000 λίρες (περίπου 700.000€) από τον Ερντογάν.

Πάντα κατά το Sputnik, στόχος των ίδιων αλλά και των ελληνικών αρχών αποτελούσε η μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, προκειμένου οι «8» να κάνουν μία νέα αρχή.

[custom:google-ads]

Ωστόσο, η αιφνιδιαστική κίνηση του Ερντογάν ανέστειλε επ' αόριστον το σχέδιο «διαφυγής» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τους «8» να παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στην Ελλάδα.

«Όσο είναι ο Ερντογάν στα πράγματα, δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο» αναφέρει ανώνυμη πηγή.

Η ματαίωση της μετεγκατάστασής τους είχε ως αποτέλεσμα οι 8 στρατιωτικοί να παραμένουν σε σπίτι εντός της Ελλάδας, σε καθεστώς «φρουρούμενης ελευθερίας», που είναι ένας ευφημισμός ενός κατ'οίκον περιορισμού.

Πέραν του «εγκλωβισμού» στην Ελλάδα, οι «8» καλούνται να αντιμετωπίσουν και την απομόνωση από την ίδια τους την οικογένεια, αφού η επικοινωνία με τους συγγενείς είναι «ελεγχόμενη» και πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: Με πληροφορίες από Sputnik.gr / Γεράσιμος Χιόνης 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis