Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:09 | 25/08/2019

Αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια φαίνεται πως είναι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής». Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών έχουν πραγματοποιήσει οκτώ επιχειρήσεις «σκούπα» στην πλατεία και τα πέριξ στενά.

Πρόθεση της ηγεσίας είναι οι επιχειρήσεις να συνεχιστούν ούτως ώστε σταδιακά να καθιερωθεί η παρουσία αστυνομικών στα Εξάρχεια, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο εκκένωσης των κατειλημμένων κτηρίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της εφημερίδας, τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις σε κορυφαίο επίπεδο προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και εάν αυτά θα ακολουθήσουν ή θα προηγηθούν της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

[custom:google-ads]

Συνολικά, στα Εξάρχεια υπάρχουν σήμερα 23 κτίρια υπό κατάληψη, στα 12 από τα οποία διαμένουν πρόσφυγες, ενώ τα 11 έχουν καταληφθεί από ομάδες αναρχικών.

Γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης των ήδη υφιστάμενων δομών φιλοξενίας μεταναστών, ούτως ώστε να υποδεχθούν όσους αλλοδαπούς απομακρυνθούν από τις καταλήψεις. Στη διάρκεια της εβδομάδας πάντως, περίπου 100 άτομα έδωσαν το παρόν σε συγκέντρωση στο κατειλημμένο κτίριο του «Βοξ» με αντικείμενο τον τρόπο αντίδρασης σε μια επικείμενη δυναμική δράση της ΕΛ. ΑΣ στην περιοχή.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι ενδεικτικά των κυβερνητικών προθέσεων αλλά και της δυναμικής των τυχόν αντιδράσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Δείτε στο Policenet.gr: Τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη Γερακαράκου για νομοθέτηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis