Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 11/10/2019

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για το ενδεχόμενο να περάσουν μαζικά τα σύνορα, μετά και τον πόλεμο που διεξάγει ο Ερντογάν στη Συρία, τζιχαντιστές.

Ήδη, σύμφωνα με το ethnos.gr η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας ερευνούν εξονυχιστικά τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, ενώ στήνεται επιχείρηση και γι αυτούς που εισέρχονται στη χώρα από τα τουρκικά παράλια κι από τον Έβρο.

Παράλληλα ξεψαχνίζουν όλες τις δομές της επικράτειας για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν «επικίνδυνοι» μετανάστες.

 Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν λίστα με όσους πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια. Όλες οι χώρες στα σύνορά τους έχουν τη λίστα. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι ελάχιστοι τζιχαντιστές θα προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με την πραγματική τους ταυτότητα. Γι αυτό λοιπόν, οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. και των υπηρεσιών που υποδέχονται τους μετανάστες, έχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς λαμβάνονται οι συνεντεύξεις. Ο τρόπος που αντιδρούν σε συγκεκριμένες στοχευμένες ερωτήσεις για τη χώρα προέλευσης, το παρελθόν τους κι άλλες παραμέτρους, μπορούν να καταδείξουν στις Αρχές αν κάποιος προσπαθεί να αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει και τη συνδρομή της Frontex με επιπλέον προσωπικό και περιπολίες για την φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σταύρος Μπαλάσκας: Οι μπαχαλάκηδες έχουν λυσσάξει επειδή μπαίνει τάξη στα Εξάρχεια

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis