Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 02/07/2015

Σε ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκαλύπτει τα σχέδια των δανειστών για την διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Είναι πέραν κάθε αμφιβολίας αποδεκτό ότι οι κυβερνήσεις των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης δεν έχουν δει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με καλό μάτι από την αρχή, είτε γιατί όπως υποστηρίζουν κάποιοι τους χαλάνε την πιάτσα της λιτότητας είτε γιατί όπως άλλοι θα πουν λαϊκίζουν αφόρητα δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια συνεννόησης.

Το σχέδιο, στο οποίο ελπίζουν οι Ευρωπαίοι, για να επανέλθει η ομαλότητα της δογματικής λιτότητας στην Ευρώπη πάει κάπως έτσι:

Οι πολίτες απαντούν με ένα ηχηρό ΝΑΙ στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατώντας να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση παραιτείται και συγκροτείται μια ολιγόμηνη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η μεταβατική κυβέρνηση καταλήγει σε συμφωνία με τους δανειστές, παίρνει τα απαραίτητα μέτρα (ξέρω ξέρω dejavu) και όπως υποστήριξε ο Σουλτς έρχεται «το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα.»

Και κάπως έτσι η Ευρώπη περνά από την οικονομική κρίση στην πολιτική. Τι μας μένει; Μια πολεμική και τερματίσαμε.

Σχετικό δημοσίευμα στα tanea.gr

Σχολιάζει ο Αντιδραστικός

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis