Το σώμα του μέλλοντος: Καλλιτέχνης σχεδιάζει ρομποτικά όργανα [εικόνες]

ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Το σώμα του μέλλοντος: Καλλιτέχνης σχεδιάζει ρομποτικά όργανα [εικόνες]

 

Εχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν το σώμα σας αν μπορούσατε να συντηρείτε τα όργανά σας και να τα κάνετε update όπως τις ηλεκτρονικές σας συσκευές; Μία σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από την εύθραυστη ανθρώπινη ύπαρξη και δημιούργησε διαφημίσεις του μέλλοντος που προκαλούν δέος.

Οπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνις στο blog της, «αυτή η φανταστική διαφημιστική καμπάνια παρουσιάζει ένα μέλλον στο οποίο θα έχουν θέση μόνο όσοι έχουν χρήματα να κάνουν update τα μέλη του σώματός τους».

Η ιδέα πίσω από την καμπάνια Ascension ανήκει στη Σαντάλ Σερίφ, η οποία και σχεδίασε τα όργανα με τη βοήθεια του art designer Τάρεκ Αμπντελκάβι.

Για την έμπνευση, η Σερίφ παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε ολυμπιονίκες και προσπάθησε να μεταφέρει τις δυνατότητές τους στις αφίσες της. 

Ηλεκτρονικές καρδιές που δεν σταματάνε ποτέ, πνευμόνια με δεκαπλάσια χωρητικότητα και σπονδυλική στήλη με ελαστικότητα αίλουρου, βιονικά μάτια και φλέβες που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του σώματος, είναι μόλις μερικές από τις φουτουριστικές προτάσεις της καμπάνιας.