Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:46 | 06/04/2019

Νέες λεπτομέρειες που φέρνει στη δημοσιότητα το Open TV αποκαλύπτουν τι συνέβη στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης και τι προηγήθηκε μέχρι οι δύο λιμενικοί να βρεθούν βαριά χτυπημένοι από τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων.

Την ίδια ώρα προκαλούν σοκ οι απειλές των δραστών της επίθεσης προς τους αιμόφυρτους λιμενικούς καθώς τους είπαν να μην εμφανιστούν ξανά στα Εξάρχεια εάν θέλουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πηγές του Open TV το διαμέρισμα στα Εξάρχεια δεν είχε τη συνηθισμένη εικόνα κατάληψης καθώς υπήρχαν δύο κρεβάτια, δύο πολυθρόνες και ένας καναπές και μεγάλες ποσότητες, διάχυτες παντού, ινδικής κάνναβης. Εντός του σπιτιού βρέθηκαν δύο γυναίκες που πιθανόν φρόντιζαν για τη διακίνηση του παράνομου εμπορεύματος. Όση ώρα οι λιμενικοί ερευνούσαν τον χώρο συνάδελφοί του που παρακολουθούσαν την περίμετρο τους ενημέρωσαν για ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι. Ο εισαγγελέας από την πλευρά του ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα. 

Οι λιμενικοί όταν βγήκαν από το σπίτι είδαν μπροστά τους σαράντα πάνοπλους κουκουλοφόρους. Ο εισαγγελέας και μερικοί λιμενικοί καταφέρνουν και ξεφεύγουν, όμως δύο λιμενικοί δεν προλαβαίνουν και μένουν πίσω. Οι κρανοφόροι τους απειλούν να τους δώσουν τον οπλισμό τους. Στη συνέχεια τους χτυπούν αλύπητα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο Open ότι «ήταν λάθος που η επιχείρηση έγινε χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας ή έστω των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού». Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως το λιμενικό όφειλε εκτός λιμανιού να έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας και όχι του Α.Τ Εξαρχείων.

Η μαρτυρία του εισαγγελέα

Σύμφωνα με την μαρτυρία  εισαγγελέως που παρέστη στην επιχείρηση και φυγαδεύτηκε από τους λιμενικούς η όλη παραμονή εντός της οικίας διήρκησε περί τα 8 λεπτά. 
«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

[custom:google-ads]

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ σε λιμενικούς: Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια;

Την επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια, στην οποία δέχθηκαν επίθεση από 50 κουκουλοφόρους, σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας

«Πού πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Πού πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία φαινόμενα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί «απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα». 

«Στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Όσον αφορά στο αν το Λιμενικό ενημέρωσε έγκαιρα την Αστυνομία για την επιχείρηση, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δήλωσε: «Πού το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Πού ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας».

Πρόεδρος λιμενικών: Άκρως προσβλητικός ο χαρακτηρισμός του Μπαλάσκα

Για την επιχείριση του λιμενικού στα Εξάρχεια και τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Γιώργος Δριβάκος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στη δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Μπαλάσκα "πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια" τόνισε πως "μας εκθέτει και είναι άκρως προσβλητικός ο χαρακτηρισμός του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ και δεν εκφράζει το σύνολο των αστυνομικών και την ΠΟΑΣΥ με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις... Οι συνάδελφοι μου έκαναν επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης ναρκωτικών και διακινητών που ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά. Βρέθηκαν να κάνουν κατ' οίκον έρευνα με εισαγγελικό λειτουργό στην περιοχή των Εξαρχείων. Πήγαν για ναρκωτικά, όχι για να πιάσουν τσάντες-μαϊμού".

"Ο σχεδιασμός της επιχείρησης έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, η ομάδα πήρε όλα τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας και επικοινώνησε με το ΑΤ Εξαρχείων όπου δηλώθηκε ότι δεν υπήρχαν άτομα να τους συνδράμουν. Εδώ να μιλήσουμε για τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας που κατήργησε σε ένα βράδυ οργανικές θέσεις όλων των Σωμάτων Ασφαλείας όπως σε όλο το Δημόσιο... Το Λιμενικό έχει κάνει ανάλογες επιχειρήσεις, στα Εξάρχεια τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει τουλάχιστον άλλες δύο, με κατ' οίκον έρευνα, έχουν συλλάβει και έχουν εντοπίσει ναρκωτικά. Εδώ έχουμε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Για πρώτη φορά είδαμε στρατιωτικά οργανωμένες ομάδες, 50 ατόμων, με βαρύτατο οπλισμό, να έρχονται από το πουθενά, να βρίσκονται στον χώρο...ίσως να γινόταν και χειρότερα ίσως να γινόταν και καλύτερα" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δριβάκος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Πηγές: thestival.gr, ethnos.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξάρχεια: Tι αναφέρει εισαγγελέας που παρέστη στην επιχείρηση του Λιμενικού

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis