Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:39 | 09/08/2016
Οι Silverstein, είναι ένα καναδικό Metalcore/Hardcore μουσικό συγκρότημα. Σε ένα κομμάτι τους με τίτλο "  I Am The Arsonist " (είμαι ο Εμπρηστής), γίνονται η "τραγουδιστική"  φωνή του εμπρηστή. Μέσα από την καταιγιστική μουσική του είδους, τραγουδούν:
 
"Κάψε. Βενζίνη και φωτιά είναι ο τέλειος συνδυασμός.  Άναψέ το, Κάψ'το, Καίγοντας τον εθισμό μου. Θα δουν την φωτιά σου μέσα από τον σκοτεινό νυχτερινό ουρανό Ελπίζω του σπιτιού σου όταν φτάσω.Εάν υπάρχει πυρά στην μετά ζωή,Θα είμαι εκεί ξανά για να ανάψω το σπίρτο."

Ο ήρωας του  κομματιού, βγάζει το πάθος του μέσα από την αποτρόπαια πράξη του εμπρησμού, ήσυχος ότι η ικανοποίηση του θα μείνει ανεξιχνίαστη:

"Θα υποπτευτούν, αλλά ποτέ δεν θα αποδείξουν ότι ήμουν εκεί. Στη μοίρα μου, νιώθω την οργή της αδρεναλίνης."
 
Το τραγούδι βέβαια τελειώνει, αλλά το υπερβατικό της τέχνης δεν περιγράφει όλη την αλήθεια που επακολουθεί αυτού του   "ευαίσθητου εμπρηστή"
Το τραγούδι δεν πληροφορεί τον εμπρηστή ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα, δεν μιλάει για την ομιλούσα πυρκαγιά, που αφήνει σημάδια πίσω της, που στα χέρια του καλού πυροσβέστη ερευνητή, θα του περιγράψει σιγά σιγά το πως, πότε και τελικά ποιος είναι ο εμπρηστής.
 
Γράφει επίσης ποιητικά, αλλά με έναν άλλο ρυθμό, η γνωστή ερευνήτρια - δημοσιογράφος Α.Νικολούλη: "δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα για έναν προσεκτικό και μεθοδικό ερευνητή".
 
Στο ίδιο πνεύμα, η δημιουργός του πρώτου ελληνικού blog, με το όνομα «Έγκλημα και Τιμωρία» Νίνα Κουλετάκη,  χαρακτηριστικά δηλώνει για το αν υπάρχει τέλειο έγκλημα: "Αν υπολογίσουμε τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα παγκοσμίως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει. Θεωρώ, βέβαια, ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία οφείλεται σε εύνοια της τύχης για τον δολοφόνο και όχι στην ευφυΐα του".
 
Έτσι και ο  εμπρηστής,  μπορεί να βασιστεί για λίγο στην τύχη του, αλλά η φωτιά αγαπάει τον Πυροσβέστη περισσότερο από τον εμπρηστή.
 
Έγραφε πριν 66 χρόνια ο δάσκαλος μας Ηλίας Μπέτσιος: "οι τόποι  πυρκαγιάς δεν είναι πάντα βιβλία με επτά σφραγίδας, πολύ συχνά επί των καπνιζόντων λειψάνων της πυρκαγιάς πολλά είναι δυνατόν να  αναγνωστούν. 
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis