Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:02 | 29/07/2018

Το CH-53K King Stallion είναι το νέο απόκτημα της δύναμης ελικοπτέρων του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, είναι πλέον το ισχυρότερο, αλλά και ακριβότερο ελικόπτερο εν ενεργεία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς το κόστος κάθε ελικοπτέρου King Stallion είναι μεγαλύτερο και από αυτό ενός stealth μαχητικού F-35.


Το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών μόλις ξεκίνησε τις παραλαβές των πρώτων του ελικοπτέρων CH-53K King Stallion και ήδη έχουν καταπλήξει με τις ικανότητες τους. "Αυτό είναι το ισχυρότερο ελικόπτερο που είχαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος των CH-53, Συνταγματάρχης Hank Vanderborght. "Όχι μόνο το πιο ισχυρό, το πιο σύγχρονο αλλά και το πιο έξυπνο".

Αλλά είναι και το πιο ακριβό. Με τιμή περίπου 144 εκατομμυρίων δολαρίων, κοστίζει περισσότερο από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35A Lightning II.

Ακόμα, το King Stallion μπορεί να πετάξει τρεις φορές περισσότερο από τον προκάτοχό του, το ελικόπτερο CH-53E Super Stallion.

Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό:

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Sikorsky, μια θυγατρική της Lockheed Martin, και πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του το 2015.



Έχει ύψος 8.5 μέτρα και μήκος 30 μέτρα.



Τροφοδοτείται από τρεις T408-GE-400 κινητήρες με στροβιλοσυμπιεστές, οι οποίοι δίνουν την δυνατότητα στο King Stallion να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα περίπου 230 μίλια την ώρα.




Και έχει μέγιστο υψόμετρο περίπου 2.900 μέτρων.



Έχει επίσης ένα μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 40 τόνους και μπορεί να μεταφέρει εξωτερικά πάνω από άλλους 12 τόνους - τρεις φορές περισσότερο από ότι ο προκάτοχος του το CH-53E.



Στην καμπίνα του μπορεί να χωρέσουν δύο Humvees ή ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα.



Είναι επίσης εξοπλισμένο με γυάλινο πιλοτήριο, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι διαθέτει ψηφιακές οθόνες, για το τετραμελές πλήρωμα, καθώς και σύνθετες λεπίδες στροφέων υψηλής απόδοσης τέταρτης γενιάς με σφηνωμένες άκρες.



Το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών επιθυμεί να παραλάβει 200 CH-53K King Stallion.



Δείτε σύντομο βίντεο με το King Stallion εν ώρα δράσης:

 

 
Με πληροφορίες από US Marine Corps, Business Insider UK, The Drive
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis