Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 15/02/2017

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα και δημοσίους οργανισμούς στη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου των Αθηνών.AdTech Ad

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο ειδικών αναζητήσεων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, αμέσως μετά τη διάπραξη ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα Αττικής, τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο Αλβανοί 34 ετών και 30 ετών, και ένας 37χρονος Βούλγαρος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε η δράση των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι από τα τέλη του Δεκεμβρίου 2016 είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε βάρος ταχυδρομείων, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, πρατηρίων υγρών καυσίμων, πρακτορείων ΟΠΑΠ, φαρμακείων, καταστημάτων ταχυμεταφορών και διαφόρων άλλων καταστημάτων.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι δύο από τους δράστες εισέρχονταν στα καταστήματα είτε με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, είτε καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες από τα μπουφάν τους και με την απειλή όπλων ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Έξω από τα καταστήματα σε κοντινό σημείο παρέμενε ο τρίτος δράστης προκειμένου να ειδοποιήσει τους συνεργούς του, για τυχόν προσέλευση αστυνομικών δυνάμεων, ενώ διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι για την αναζήτηση και ανακάλυψη των μελών της εγκληματικής ομάδας, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αναζητήσεων, από έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας του (ΥΔΕΖΙ).

Από τις άμεσες και στοχευμένες αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκαν χθες το βράδυ να επιβαίνουν σε όχημα οι δράστες, αφού προηγουμένως είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ περίπου.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, πιστόλι ρέπλικα, με το οποίο είχαν διαπράξει την ληστεία και ένα πλαστό διαβατήριο. Συνολικά, στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης τους, είχαν διαπράξει 13 ένοπλες ληστείες σε διαφορές περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στα Γλυκά Νερά, τον Γέρακα, το Πικέρμι, την Παλλήνη, το Κορωπί και τους Αμπελόκηπους.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι οι τρεις δράστες είναι σεσημασμένοι για σοβαρές υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα, ενώ ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας τυγχάνει και δραπέτης, καθώς παραβίασε τακτική άδεια απουσίας από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε περισσότεαρα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis