Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 29/09/2016

Την προκήρυξη γραπτών εξετάσεων για τη μονιμοποίηση των υπηρετούντων στο ΠΝ Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) με έτος πρόσληψης το 2010 εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι εξετάσεις των μαθημάτων του γενικού μέρους (κοινό), να διεξαχθούν για όλους τους υπό μονιμοποίηση ΕΠΟΠ την 01.11.2016.

Οι εξετάσεις των μαθημάτων του ειδικού μέρους (ανά ειδικότητα), σύμφωνα με τους επιμέρους κανονισμούς εκπαίδευσης ανά ειδικότητα, να διεξαχθούν για όλους τους υπό μονιμοποίηση ΕΠΟΠ, από την 02.11.2016 έως και την 04.11.2016.

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων καθορίζονται οι Ν. Υπηρεσίες - Π. Πλοία στα οποία υπηρετούν οι ΕΠΟΠ.

Οι εν λόγω μονάδες να αποτελούν τα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα για το ΠΝ.

Η ύλη στην οποία βασίζονται οι εξετάσεις, απορρέει από τον εκάστοτε Κανονισμό Εκπαίδευσης του Σχολείου εξειδίκευσης της αντίστοιχης ειδικότητας.

Με βάση τα ανωτέρω, έχει δημιουργηθεί δεξαμενή θεμάτων ανά μάθημα και ειδικότητα.

Η ύλη και η δεξαμενή θεμάτων αποστέλλονται στις Ν. Υπηρεσίες - Π. Πλοία που υπηρετούν οι ΕΠΟΠ με σκοπό την καθοδήγηση τους, ενώ με μέριμνα του Αξιωματικού Εκπαίδευσης αυτά θα πρέπει να διανεμηθούν στους ΕΠΟΠ για την έγκαιρη προετοιμασία τους.

Οι Αξιωματικοί της επιστασίας στην οποία υπηρετούν οι ΕΠΟΠ θα πρέπει να τους κατευθύνουν και να συνδράμουν στην επίλυση τυχόν αποριών.

Η διαδικασία των εξετάσεων των υπό μονιμοποίηση ΕΠΟΠ είναι η ακόλουθη:

α. Οι τελικές εξετάσεις όλων των ειδικοτήτων θα εκτε-λεστούν με το σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλών απαντήσεων, ενώ η διάρκεια των εξετάσεων καθορίζεται στον Κανονισμό Εκπαίδευσης της κάθε ειδικότητας. Τα θέματα των εξετάσεων πρέπει να είναι σαφή ώστε να αποφεύγονται παρερμηνείες ή παρανοήσεις, να περιέχονται στην ύλη των βιβλίων και των εγχειριδίων του εκάστοτε κανονισμού και να ανήκουν στην διανεμηθείσα δεξαμενή θεμάτων ανωτέρω άρθρου 5.

β. Οι ως άνω γραπτές εξετάσεις θα ελεγχθούν από τις επιτροπές διενέργειας των εξετάσεων της κάθε ειδικότητας στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, κάθε μέλος της οποίας είναι υποχρεωμένο να βαθμολογεί τους εξεταζόμενους μαθητές. Ο μέσος όρος των βαθμολογιών των μελών της επιτροπής αποτελεί τη βαθμολογία του μαθήματος που εξετάστηκε.

γ. Όλες οι Επιτροπές Διενέργειας Εξετάσεων με μέριμνα του Προέδρου, να συγκληθούν την 25.10.2016, εναλλακτικά την 26.10.2016 στην Διεύθυνση Σπουδών του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ για να επιλέξουν με κλήρο τα θέματα στα οποία θα διαγωνισθούν οι ΕΠΟΠ. Για κάθε γραπτή εξέταση πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις (3) επιλογές θεμάτων, με αντίστοιχους λαχνούς για την κλήρωση τους.

Στη συνέχεια τα επιλεχθέντα με κλήρωση θέματα, θα φυλαχθούν με μέριμνα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της ΔΝΕ και οι αύξοντες αριθμοί των ερωτήσεων στις οποίες θα εξεταστούν οι υπό μονιμοποίηση ΕΠΟΠ, θα αποσταλούν την 31.10.2016 διασηματικής αλληλογραφίας, προς όλες τις Ν. Υπηρεσίες - Π. Πλοία στις οποίες ανήκουν.

δ. Ο αριθμός των θεμάτων εξαρτάται από την έκταση της ύλης του εκάστοτε μαθήματος, ενώ η βαθμολογία που λαμβάνει κάθε ερώτηση - απάντηση, είναι ανάλογος του πλήθους των ερωτήσεων, ώστε να συμπληρώνεται το προβλεπόμενο ανώτατο όριο βαθμολογίας (ΑΟΒ), το οποίο για κάθε μάθημα καθορίζεται στον κανονισμό Εκπαίδευσης έκαστης ειδικότητας.

ε. Αφού τα θέματα ληφθούν από τον Αξιωματικό Εκ-παίδευσης της αντίστοιχης Ν. Υπηρεσίας - Π. Πλοίου (οι αύξοντες αριθμοί), με μέριμνα του να εκτυπωθούν, να φυλαχθούν και να διανεμηθούν στους ΕΠΟΠ ανά μάθημα, την ημέρα των εξετάσεων.

Με μέριμνα της αντίστοιχης Ν. Υπηρεσίας - Π. Πλοίου να διατεθούν τα εξής:

(1) Οι αίθουσες εξετάσεων.

(2) Ονομαστικές καταστάσεις των ΕΠΟΠ που πρόκειται να εξεταστούν.

(3) Η απαιτούμενη ποσότητα τετρασέλιδου χαρτιού εξετάσεων κατάλληλα προετοιμασμένου.

Κάθε τετρασέλιδο χαρτί εξετάσεων, απαιτείται να διαθέτει τα ακόλουθα:

(1) Στην πάνω αριστερή γωνία της πρώτης σελίδας, αδιαφανές επικάλυμμα χαρτιού, κάτω από το οποίο οι ΕΠΟΠ θα γράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία. (2) Στην πάνω δεξιά γωνία της πρώτης σελίδας, σφραγίδα της αρμόδιας Σχολής, (με μέριμνα ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ μετά την λήψη αυτών). (3) Δεξιά και κάτω από τη σφραγίδα της υπηρεσίας, ορθογώνια σφραγίδα για την αναγραφή των βαθμολογιών των μελών της επιτροπής και του μέσου όρου (με μέριμνα ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ μετά την λήψη αυτών). Τις ημέρες των εξετάσεων ο Αξιωματικός Εκπαίδευσης Ν. Υπηρεσίας - Π. Πλοίου προσκομίζει τα τετρασέλιδα χαρτιά των γραπτών εξετάσεων και τα εκτυπωμένα θέματα, ενώ φροντίζει για τα ακόλουθα: (1) Την είσοδο των εξεταζόμενων ΕΠΟΠ στις αίθουσες εξετάσεων και την τακτοποίηση τους στη θέση τους.

(2) Τη διανομή του τετρασέλιδου χαρτιού εξετάσεων στους εξεταζόμενους και των θεμάτων.

(3) Την αναγραφή, κάτω από το αδιαφανές επικάλυμμα, των προσωπικών στοιχείων από κάθε ΕΠΟΠ. Το επικάλυμμα παραμένει ανοικτό μέχρι το τέλος της εξέτασης και επικολλάται τη στιγμή της παράδοσης του γραπτού στον Αξιωματικό Εκπαιδεύσεως.

Μετά την είσοδο των εξεταζομένων, ο Αξιωματικός Εκπαίδευσης απαγορεύει την έξοδο των εξεταζομένων από την αίθουσα, μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης και τους ανακοινώνει ότι:

(1) Κατά τη διάρκεια της εξέτασης απαγορεύεται κάθε μορφή αντιγραφής ή συνεργασίας μεταξύ των εξεταζόμενων.

(2) Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων δεν επιτρέπονται βοηθήματα.

Ο Αξιωματικός Εκπαίδευσης και ένας τουλάχιστον υπαξιωματικός της Ν. Υπηρεσίας - Π. Πλοίου παραμένουν στην αίθουσα σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης.

Αμέσως μετά την παράδοση του γραπτού η Επιτροπή Επιτήρησης Εξετάσεων διαγράφει τους κενούς χώρους και μονογράφει κάτω από την τελευταία απάντηση που έχει αναγραφεί.

Γραπτό που παραδόθηκε στην Επιτροπή Επιτήρησης Εξετάσεων, δεν επιστρέφεται στον εξεταζόμενο για τυχόν διορθώσεις ή συμπλήρωση θεμάτων.

Μετά το πέρας όλων των εξετάσεων με ευθύνη του Αξιωματικού Εκπαίδευσης, τα γραπτά σφραγίζονται σε φακέλους ανά μάθημα και ειδικότητα και προσκομίζονται με αγγελιοφόρο στη Διεύθυνση Σπουδών του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ με απόδειξη, η οποία θα αναγράφει τα στοιχεία των ΕΠΟΠ που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Τα Πολεμικά Πλοία τα οποία θα απουσιάζουν σε αποστολή εξωτερικού από 01.11.2016 έως και 10.11.2016, θα αποστείλουν τα γραπτά μέσω ταχυδρομείου αμέσως μετά το πέρας των εξετάσεων, με τον κατάπλου του Πλοίου σε λιμένα.

Η διαδικασία της διόρθωσης και έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων θα εκτελεστεί στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ από τις αρμόδιες επιτροπές διενέργειας εξετάσεων.

Επιτυχόντες θεωρούνται όσοι συγκεντρώσουν μέσο όρο βαθμολογίας μεγαλύτερης ή ίσης του 70% του ΑΟΒ στο σύνολο των εξεταζόμενων μαθημάτων του ειδικού και γενικού μέρους, ενώ παράλληλα έχουν λάβει βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση του 50% του ΑΟΒ σε κάθε επιμέρους εξεταζόμενο μάθημα. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θεωρούνται ως αποτυχόντες.

Μετά το τέλος των τελικών εξετάσεων όλων των μαθημάτων και την προσκόμιση των γραπτών, στη Διεύ-θυνση Σπουδών του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, με μέριμνα της εκάστοτε επιτροπής διεξαγωγής εξετάσεων, συντάσσεται το πρακτικό αποτελεσμάτων τελικών εξετάσεων με πίνακες επιτυχόντων - αποτυχόντων.

Στο πρακτικό καταχωρούνται οι βαθμολογίες που συγκέντρωσε έκαστος ΕΠΟΠ σε κάθε μάθημα μεμονωμένα και ο μέσος όρος των βαθμολογιών στο σύνολο αυτών.

Σε περίπτωση επιτυχίας, θα καθορίζεται με βάση την συνολική βαθμολογία και η τελική σειρά επιτυχίας.

Το πρακτικό αυτό υπογράφεται από τον πρόεδρο της επιτροπής διενέργειας εξετάσεων, θεωρείται από τον ΔΝΕ και κυρώνεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ.

Στη συνέχεια με μέριμνα ΓΕΝ/ΔΚΒ καταρτίζονται πίνακες επιτυχόντων -αποτυχόντων, που κοινοποιούνται άμεσα στους συμμετέχοντες στη γραπτή δοκιμασία, για να λάβουν γνώση.

Όσοι συμμετάσχουν στη διενέργεια των γραπτών εξετάσεων για μονιμοποίηση και αποτύχουν, δύνανται εντός μηνός από την ημερομηνία κύρωσης των πινάκων επιτυχόντων, να υποβάλουν αίτημα για επαναληπτική γραπτή εξέταση.

Το αίτημα για επαναληπτική εξέταση μπορεί να υποβληθεί μόνο μία φορά.

Οι βαθμολογίες που έλαβαν οι ΕΠΟΠ στις τελικές εξετάσεις καταχωρούνται στα πρωτόκολλα και βιβλία συνολικής βαθμολογίας τελικών εξετάσεων κάθε μαθήματος, καθώς και στα ειδικά βιβλία συνολικών βαθμολογιών κάθε μαθητή ξεχωριστά και φυλάσσονται, με μέριμνα της αντίστοιχης Σχολής ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, στα αρχεία αυτής.

Τα γραπτά των τελικών εξετάσεων φυλάσσονται στο αρχείο της αρμόδιας Σχολής ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ για δώδεκα (12) μήνες και μετά καταστρέφονται.

Τα πρακτικά των επιτροπών διενέργειας εξετάσεων κάθε μαθήματος, καταχωρούνται σε βιβλία τα οποία φυλάσσονται στα αρχεία της αρμόδιας Σχολής ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ. ιθ. Εάν για οποιοδήποτε λόγο γίνει διακοπή των εξε-τάσεων, τότε αυτές ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται εκ νέου με διαφορετικά θέματα. ΕΠΟΠ που δε συμμετέχει στις τελικές εξετάσεις μαθήματος ή μαθημάτων αδικαιολόγητα, αναφέρεται διά σήματος από την Ν. Υπηρεσία - Πλοίο στην οποία ανήκει προς το ΓΕΝ με κοινοποίηση τη ΔΝΕ και το ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, λαμβάνει βαθμολογία μηδέν στο μάθημα, ή στα μαθήματα αυτά και θεωρείται ως αποτυχών.

Εάν ο εξεταζόμενος δεν προσέλθει ή αποσυρθεί από τις εξετάσεις για λόγους ανωτέρας βίας ή άλλους λόγους απουσίας, οι λόγοι θα εξετάζονται από το ΓΕΝ, το οποίο θα αποφαίνεται για την επανάληψη ή μη της εξέτασής του, ενημερώνοντας παράλληλα τη ΔΝΕ και το ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ.

Σε περίπτωση που αποφασισθεί επανάληψη της εξέτασης, αυτή πρέπει να διενεργηθεί εντός δέκα (10) ημερών από την άρση του κωλύματος, υπό τους ίδιους όρους, αλλά με διαφορετικά θέματα εξετάσεων.

www.dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis